Ο Γιάννης Μουζάλας στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και στη New Media Studies

0
418

Γιάννης Μουζάλας: «Δείξτε μου έναν φράχτη 50 μέτρα και θα σας δείξω μια σκάλα 51»

Επιμέλεια Ορέστης Καδδάς

Την τιμή και την ευχαρίστηση να φιλοξενήσουμε τον Γιάννη Μουζάλα, στο πλαίσιο του μαθήματος του Γιώργου Αντωνακάκη, Γενικά και Επίκαιρα είχαμε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και στη New Media Studies

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε ερωτήσεις των σπουδαστων για το μεταναστευτικό και τον φράχτη στον Έβρο, για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, για τους άξονες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τις προσωπικές του εμπειρίες με τους Γιατρούς του Κόσμου, ως ένα από τα ιδρυτικά τους μέλη.

Ιδιαίτερη αναφορά εγίνε στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να πείσει την «Ευρώπη» να πληρώσει εκείνη τον φράχτη, όπου όμως βρήκε συμμάχους μονάχα κυβερνήσεις με συγκεκριμένες ιδεολογίες. Την Ιταλία της Μελόνι και την Ουγγαρία του Όρμπαν.

«Στο περασμένο Συμβούλιο Αρχηγών ο κος Μητσοτάκης ζήτησε ο ίδιος η Ευρώπη να χρηματοδοτήσει τον φράχτη. Το αρνήθηκαν όλοι. Το αρνήθηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το καταψήφισαν όλα τα κράτη εκτός από την Μελόνι που εκπροσωπεί τους νεοφασίστες στην Ιταλία και τον Όρμπαν της Ουγγαρίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αυταρχικό καθεστώς».

Για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ ο φράχτης δεν είναι το κύριο ζήτημα. Το κύριο ζήτημα για να διαχειριστείς την μετανάστευση και τηνπροσφυγιά είναι η πολιτική. Οι φράχτες μπορούν για λίγο, σεσυγκεκριμένη τοποθεσία να «απογοητεύσουν» και νακαθυστερήσουν τις ροές. Πάρα πολύ γρήγορα όμως σαν ταποτάμια οι ροές βρίσκουν άλλο δρόμο. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτός είναι τα νησιά.

Όπως έχει γραφθεί και υποθεί αρκετές φορές «Δείξτε μου ένα φράχτη 50 μέτρα και θα σας δείξω μια σκάλα 51 μέτρα».

Comments are closed.