Ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος «κλικάρει» στα κούλουμα μιας άλλης εποχής

0
1448

φωτορεπορτάζ: Ανδρέας Ανδρεόπουλος

Κούλουμα στην παραλία των Τζιτζιφιών, σχεδόν ένα τέταρτο αιώνα πριν και λίγο λιγάκι πιο μετά, με το φακό  του Ανδρέα Ανδρεόπουλου να κάνει focus σε μοναδικά «κλικ» και να αποτυπώνει ξέγνοιαστες στιγμές, χωρίς περιορισμούς και «μάσκες χειρουργείου», αλλά με μπόλικο γέλιο, κέφι, χορό και άφθονη λαγάνα μετά σαρακοστιανών εδεσμάτων.

Μια εποχή που έμελλε να είναι το «σβήσιμο» του ρομαντισμού των εποχών και των παραδόσεων, που παραδόθηκε στην αργή αλλά σταθερή μετάβαση μας στην σκοπιματική αποτύπωση στιγμών προς χάρη των social media, μακρυά από τα θέλω μας και την μαγευτική φυσική κατάληξη μιας παραλιακής πόλης, που δεν είναι άλλη από το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας του Σαρωνικού και του Φαληρικού μας κόλπου.

Ας νοσταλγήσουμε λοιπόν… άλλωστε δεν κοστίζει…!!!

Λαγάνα ρεκόρ παρουσιάζουν περήφανοι οι εργαζόμενοι του Δήμου
Οι κάτοικοι θεωρούσαν τα κούλουμα ημέρα γιορτής και ξεγνοιασιάς και συμμετείχαν με κάθε επισημότητα…!!!
Όλοι μια παρέα «σέρνουν» το χορό με πρώτη την αείμνηστη αντιδήμαρχο – γιατρό Νίκη Ιωακειμίδου…!!!
Μια γνωστή Καλλιθεάτικη φιγούρα στις γειτονιές του 9ου Δημοτικού Σχολείου με την παρέα που λόγω της ασπρόμαυρης τηλεοπτικής σειράς όλα τα παιδιά τη φώναζαν «Λάσυ», αδιαφορώντας αν ήταν αρσενικό ή θηλυκό…!!!
Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό μας συγκρότημα έδιναν ξεχωριστό τόνο στα κούλουμα της παραλίας…!!! Αναμνηστική Φωτογραφία με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Βασιλόπουλο…!!!
Τα ταψιά και τα καζάνια «έδιναν και έπαιρναν» με άφθονο κρασάκι…!!! Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βασιλόπουλος υπό το άγρυπνο βλέμμα του σημερινού Κοινοτικού Συμβούλου του 1ου Διαμερίσματος Γιάννη Ηλιάδη…!!!
Συγκροτήματα γλέντι, τραγούδι, χορός και όποιος αντέξει…!!!
Ρεμπέτο – λαϊκή μουσική «έξαψη»…!!!
Κούλουμα υπό το «άγρυπνο μάτι» της Δημοτικής Αστυνομίας με τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού καθώς και της ΠΟΣΠΕΡΤ Γιώργο Μαγγανιά…!!! 
Οι υπάλληλοι του Δήμου δεν σταματούν να σερβίρουν με σαρακοστιανά εδέσματα και οίνο τους πολίτες…!!!
Σύσσωμη και η 4η εξουσία να καταγράφει συμμετέχοντας τα κούλουμα μιας άλλης εποχής…!!! Ο αείμνηστος δάσκαλος της τοπικής δημοσιογραφίας εκδότης της εφημερίδος «Έρευνα» Χρήστος Παπάζογλου, ο σεβάσμιος δάσκαλος του ρεπορτάζ και εκδότης της εφημερίδος «Ο Ρεπόρτερ» αείμνηστος Κώστας Ράντος μετά του γιού και εκολαπτόμενου ρεπόρτερ Τάσου Ράντου καθώς και του εκδότη της εφημερίδος «…» Μανώλη Φαρμάκη.
Ο πρόεδρος του «Συνασπισμού» Νίκος Κωνσταντόπουλος με τον Δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη πίσω του ακριβώς ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γαλανόπουλος και πλάι του ο Ζήσιμος Μελιδώνης ενώ άπαντες παρακολουθούν τα όσα αναφέρει η Κλειώ Ευαγγελάκου…!!!
Ο αείμνηστος Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας και παράγοντας του παλαιστικού Παντζιτζιφιακού Δημοσθένης Ζαλκαζάνης με την Βουλευτή Β’ Αθήνας ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκος και τον δημοτικό υπάλληλο Μπάμπη Δημητριάδη…!!!
Περί ορέξεως… Ο αείμνηστος Ζαχαρίας με την υπόλοιπη παρέα του απολαμβάνει τα σαρακοστιανά εδέσματα έστω και στα όρθια…!!!
Ο αείμνηστος υφυπουργός Εργασίας της κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Κανελόπουλος και επί σειρά ετών πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF να τον υποδέχεται ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θοδωρής Ψαλιδόπουλος…!!!
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης στο σαρακοστιανό τραπέζι εν μέσω γνωστών και «αγνώστων»…!!!
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Γιώργος Κυριόπουλος με τον αείμνηστο αντιδήμαρχο πολιτισμού Δημήτρη Βασιλόπουλο και τους «δικούς» μας Βαγγέλη Μπαλίκο και Ανδρέα Ανδρεόπουλο στο μοναδικό χώρο των τότε εγκαταστάσεων του ΣΕΑΝΑΤΚ…!!!



Comments are closed.