Ο Αλέκος Δάγλας στο τιμόνι του Εσπέρου

0
159

Το τιμόνι του μπασκετικού Εσπέρου ανέλαβε εδώ και λίγες ώρες ο έμπειρος coach Αλέκος Δάγλας, ο οποίος διαδέχθηκε τον Περικλή Ταυρόπουλο που έχει ανακοινωθεί από τον Πανιώνιο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση της επιτροπής μπάσκετ του ιστορικού Συλλόγου η νέα διοίκηση προχώρησε σε συμφωνία με τον coach και πλέον ο Αλέκος Δάγλας είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της ομάδας μπάσκετ του Εσπέρου.

«Χαίρομαι που θα συνεργαστώ με ανθρώπους με μεράκι για το άθλημα και αισθάνομαι την ευθύνη να συνεχίσουμε τη δουλειά που έχει ήδη γίνει προκειμένου να υλοποιηθούν οι κοινοί στόχοι μας», δήλωσε ο Αλέκος Δάγλας μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τον Έσπερο, δείχνοντας ξεκάθαρη πίστη στο υπάρχον πρότζεκτ.

Η διοίκηση του Π.Ο.Κ. Έσπερος από την πλευρά της ευχήθηκε «…ο Αλέκος Δάγλας ν’ αφήσει το σημάδι του στον Έσπερο, όπως συνέβη σε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες που εργάστηκε στο παρελθόν…».

Ο coach Δάγλας, γεννήθηκε το 1969 στο Μεγανήσι Λευκάδας, είναι πτυχιούχος προπονητής με μακρά θητεία σε ανάλογες θέσεις. Αποφάσισε από νωρίς ν’ αφοσιωθεί στην προπονητική και αρχίζοντας από νεαρή ηλικία έφτασε ως τον πάγκο της εθνικής ομάδας γυναικών.

Ο ίδιος είχε δουλέψει και πάλι στην Καλλιθέα τόσο ως τεχνικός των Εσπερίδων, τις οποίες και οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ (πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος) το 2008, όσο και ως καθηγητής φυσικής αγωγής σε σχολείο της πόλης.

Ο coach έχει ακόμη δουλέψει στον Εθνικό Ελληνορώσων και στον Αρίωνα, πανηγυρίζοντας διαδοχικές ανόδους, προτού συνεχίσει στην ιστορική ομάδα γυναικών του Σπόρτιγκ, στον Ηλυσιακό, στον Πανελευσινιακό, στο Παγκράτι, στον Πρωτέα Βούλας, στο Κορωπί και επί μια τετραετία στα Μελίσσια.

Comments are closed.