Ούτε αυτό το Πάσχα θα είναι «κανονικό» – Καμμία νέα άρση μέτρου μέχρι τέλος Απρίλη

Ξεχασμένο μεν σε πλήρη έξαρση δε… Τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα από το «λησμονημένο» μέτωπο του κορονοϊού για ανεμβολίαστουςεστίαση, αλλά και εμβολιασμένους. Όσο και αν ο Covid-19 δεν καλύπτει τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ειδησεογραφικών σάιτ δεν παύει να αποσχολεί την επιστημονική κοινότητα καθώς το τέλος της πανδημίας δεν έχει έρθει ακόμη.

Οι σκληροί δείκτες επιμένουν, όπως και τα κρούσματα, ενώ η πρόωρη χαλάρωση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους θα αργήσει ένα μήνα. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν για μετά το Πάσχα, όταν έρθουν φυσικά οι τουρίστες, ένα γνωστό «έργο» τα τελευταία χρόνια. Τότε μάλλον θα έχουμε και τη χαλάρωση.

Στη χθεσινή ενημέρωση άλλωστε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, επιβεβαίωσαν τα άσχημα νέα για ανεμβολίαστους και εστίαση.

Κατά την εισήγηση της μάλιστα η κα Παπαευαγγέλου τόνισε: «Βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωσητου πανδημικού κύματος της Omicron 2 και προκαλεί ανησυχία η αύξηση των κρουσμάτων στις διάμεσες ηλικίες».

Η κα Παπαευαγγέλου σημείωσε επίσης ότι δεν θα γίνει καμία νέα άρση μέτρου μέχρι το τέλος Απριλίου

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα όμως καλλιεργήθηκαν ανέξοδες προσδοκίες για χαλάρωση μέτρων, κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και ελευθρία για όλους. Αυτές οι προσδοκίες δημιουργήθηκαν φυσικά από τις διάφορες δηλώσεις υπουργών, όμως τελικά διαψεύστηκαν από τη σκληρή πραγματικότητα. 

Πλέον όλοι κοιτούν με αγωνία την Πρωτομαγιά και όχι το Πάσχα. Το φετινό Πάσχα δεν θα είναι κανονικό και ελεύθερο για όλους. Οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίζουν να υπόκεινται σε περιορισμούς.

Δεν χωράει ωστόσο καμμία αμφιβολία ότι μαζί με τους πρώτους τουρίστες τα μέτρα πάλι θα πάνε περίπατο… Πιστοποιητικό εμβολιασμού και κάθε άλλος περιορισμός δεν θα ισχύουν, ανεξάρτητα από τους νεκρούς και τα κρούσματα. 

Κάπως έτσι θα πορευτεί η χώρα μέχρι το Σεπτέμβριο όταν πάλι θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται τα σενάρια ενός νέου lockdown.

Comments are closed.