ΟΠΑΑ «Γιάννης Γάλλος» : νέα διαδικτυακή παρέμβαση για παιχνίδι στο σπίτι…

0
428

Με νέα διαδικτυακή πρόταση ο Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου Καλλιθέας προτείνει τρόπους για δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο για ασχολία παιδιών και γονέων στο σπίτι.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

Μένουμε σπίτι αλλά… παίζουμε, ζωγραφίζουμε, τραγουδάμε, δημιουργούμε…

opaa_logo
menoumespiti2

Αγαπημένοι μας γονείς

Print

Είμαστε σπίτι, είμαστε όλοι στο σπίτι, για να προστατευθούμε και να προστατεύσουμε πρωτίστως όσους αγαπάμε. Τα παιδιά μας, τους ηλικιωμένους γονείς μας, τους εαυτούς μας, τους φίλους μας , που τόσο μας λείπουν όσο περνούν οι μέρες….

Σας σκεφτόμαστε! Μας έλειψαν τα μικρά ζουζουνάκια σας, οι φωνές τους, οι σκανδαλιές τους, το κλάμα, το γέλιο τους, το παράπονο, τα κατορθώματα τους! Αυτή η άνοιξη φέτος μας δυσκόλεψε αλλά εμείς θα είμαστε κοντά σας, κοντά σε εσάς και τα παιδιά σας με τον δικό μας τρόπο!

Προτείνουμε ιδέες, απλές, μικρές ασχολίες με αντικείμενα που όλοι έχετε στο χώρο σας, για να περάσετε δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας! Παιχνίδια, δραματοποιήσεις ποιημάτων και παραμυθιών, επισκέψεις σε μουσεία, ασκήσεις προγραφής, για να μη βρίσκονται τα παιδιά διαρκώς μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών και των τηλεοράσεων. Απολαύστε το!

Τραγουδήστε, μεταμφιεστείτε, χορέψτε, αφηγηθείτε παραμύθια, αφήστε την φαντασία σας να ταξιδέψει! Και για να ξεκουραστείτε ζωγραφίστε, φτιάξτε κάρτες για τον παππού και τη γιαγιά, γράψτε γράμματα για τους αγαπημένους σας, το δικό σας παραμύθι, αφήγημα για το πώς περάσατε αυτές τις δύσκολες ημέρες. Θα τα διαβάσουν τα παιδιά με τις παιδαγωγούς στους φίλους τους, όταν ανοίξουν τα σχολεία μας. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να ανακαλύψετε όσα μπορούν να καταφέρουν τα παιδιά σας!

Οι ιδέες μας είναι χωρισμένες σε κατηγορίες, ώστε να ενισχύσουμε όλους τους τομείς ανάπτυξης των παιδιών βάση των σύγχρονων παιδαγωγικών αρχών. Όσο ισχύουν τα έκτακτα μέτρα, εξαιτίας του Covid– 19, οι προτάσεις μας θα ανανεώνονται. Ευχόμαστε σύντομα να περάσει όλο αυτό και οι βρεφικοί και οι παιδικοί σταθμοί μας να γεμίσουν από τα παιδιά μας. Το καλοκαίρι θα έρθει και ως τότε ονειρευόμαστε…..

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!!!

Περιηγηθείτε:

Comments are closed.