«Ομολογία» Πλεύρη για επαναφορά περιοριστικών μέτρων από Σεπτέμβριο – Λες και δεν το ξέραμε

0
259

«Αποκαλυπτικός» ήταν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στην εκπομπή «Σήμερα» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τόσο για τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, με πιθανή υποχρεωτικότητα στο γενικό πληθυσμό, όσο και για επαναφορά των περιοριστικών μέτρων από το Σεπτέμβριο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε για την πίεση που θα δεχθούμε από το Σεπτέμβριο λέγοντας «…Περιμένουμε ότι τον Σεπτέμβριο ακόμα και με τα χαρακτηριστικά που έχουν οι βαριές λοιμώξεις του αναπνευστικού προ Covid, θα υπάρξει μια πίεση…»

Ο κ. Πλεύρης με τα όσα ανέφερε ουσιαστικά είναι όλα όσα ο κόσμος συζητά στην καθημερινότητα του και έχει να κάνει με την πρόθεση της κεντρικής εξουσίας να «θυσιάσει» τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει από τους πολίτες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19 στο βωμό της τουριστικής περιόδου.

Αναλυτικότερα τα όσα ανέφερε ο κ. Πλεύρης

Την εκτίμηση ότι από τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς κάποιων περιοριστικών μέτρων, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

«Θα θέλαμε και στον κορωνοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού, ενώ η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και στον γενικό πληθυσμό».

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας, σχολίασε ότι υπάρχει μια ύφεση τονίζοντας ότι στους σκληρούς δείκτες βρισκόμαστε σε πολύ χαμηλή πληρότητα τις κλίνες ΜΕΘ και αντίστοιχα τα κρούσματα έχουν μια μειούμενη πορεία. «Αυτό μας δείχνει ότι το καλοκαίρι φαίνεται ότι δε θα μας πιέσει η πανδημία, ωστόσο όλη η επιστημονική κοινότητα λέει ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, ακόμα και με την Όμικρον το φθινόπωρο θα έχουμε μια πίεση. Περιμένουμε ότι τον Σεπτέμβριο ακόμα και με τα χαρακτηριστικά που έχουν οι βαριές λοιμώξεις του αναπνευστικού προ Covid, θα υπάρξει μια πίεση».

Επαναφορά περιοριστικών μέτρων από Φθινόπωρο

Για την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «κάποια μέτρα μπορεί να επανέλθουν, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Σίγουρα, η μάσκα που είναι και το τελευταίο μέτρο που φεύγει, είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δε βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα».

Πρόσθεσε δε ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αυτή την εβδομάδα θα συζητήσει το πρωτόκολλο των πλοίων. «Όπου έχουμε αριθμημένες θέσεις, υπάρχει δυνατότητα να μείνουμε στη σύσταση. Σε άλλα ΜΜΜ, που δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις, η μάσκα είναι υποχρεωτική», εξήγησε.

Πηγή:

Comments are closed.