Οι άνθρωποι – ζόμπι αλλάζουν τους δρόμους – Το αντίδοτο για τον ιό των «Smombies»

0
390


CAR & MOTOR TEAM 20 JUN 2023

Ένας νέος «ιός» έχει εξαπλωθεί στους δρόμους τους πόλεων, όντας υπεύθυνος για την πρόκληση σοβαρών ατυχημάτων. 

Τα βλέπεις να περπατούν στα πεζοδρόμια των πόλεων και να διασχίζουν διαβάσεις δίχως να σηκώνουν το βλέμμα τους. Αυτό είναι καρφωμένο στα κινητά τους τηλέφωνα, έχοντας δοθεί άνευ όρων στην ψηφιακή πραγματικότητα. 

Πρόκειται για τα “Smombies”, δηλαδή τα zombies των smartphones, που δείχνουν να πολλαπλασιάζονται και στους δρόμους της χώρας μας, και τα συναντάμε καθημερινά-αν δεν έχουμε προσβληθεί και εμείς από τον συγκεκριμένο επικίνδυνο ιό.

Έρευνα που βασίστηκε στη μέθοδο της παρατήρησης και διεξήχθη πριν από λίγους μήνες από το Monash University Accident Research Centre (MUARC) έδειξε ότι περίπου το 20% των πεζών στη Μελβούρνη είναι πλήρως έρμαιο των smartphones, επιδεικνύοντας σχεδόν μηδενική προσοχή στο δρόμο.

Ειδικότερα, από το δείγμα των 4.129 πεζών, διαπιστώθηκε ότι 814 εξ αυτών έκαναν χρήση του κινητού τηλεφώνου τους, ενώ το 31% από τους απορροφημένους πεζούς ενεπλάκη σε ατύχημα.

Βασική αιτία εμπλοκής των πεζών στο ατύχημα ήταν ο μη έλεγχος του δρόμου προτού αυτοί διασχίζουν τη διασταύρωση. Και πως να προβούν σε αυτόν τον απαραίτητο οπτικό έλεγχο, όταν το βλέμμα τους είναι καρφωμένο στο smartphone;

Με δεδομένη την τεράστια διάσταση που έχει λάβει το συγκεκριμένο φαινόμενο, πολλές χώρες ανά τον κόσμο έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα για την καταπολέμησή του.

Πηγή:

Comments are closed.