ΟΑΕΔ: «Έρχεται» η προκήρυξη των 25.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία

0
334

ΟΑΕΔ: Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την έκδοση της προκήρυξης του νέου προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για 25.000 ωφελούμενους που θα προσληφθούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων οργανισμών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η προκήρυξη θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ όπου ο ειπώθηκε ότι “η προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες”.

Η προκήρυξη σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας έπρεπε να είχε εκδοθεί από τον Νοέμβριο ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση ανάμεσα στην κατανομή των θέσεων στους φορείς και υπήρξε η μετάθεση της για τον Δεκέμβριο. Οι συνθήκες ωστόσο πλέον πιέζουν ασφυκτικά και η διαδικασία θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς.

Άμεσα θα ξεκινήσει εντός του Δεκεμβρίου και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους. Βάσει του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος οι προσλήψεις θα γίνουν, αν όλα κυλήσουν ομαλά με την διαδικασία των προσωρινών πινάκων, των ενστάσεων που θα ακολουθήσουν και των οριστικών πινάκων που αναμένεται να βγουν το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Θέσεις πέρα των δήμων, θα υπάρξουν και για τις Περιφέρειες αλλά και άλλους δημόσιους φορείς.

Ποιοι «κόβονται» από τις αιτήσεις

Υπενθυμίζουμε ότι αιτήσεις δεν μπορούν να κάνουν ωφελούμενοι των προηγούμενων προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δικαίωμα συμμετοχής στη δράση δεν έχουν οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις προηγούμενες προκηρύξεις με αριθ. 4/2018, 8/2018, 10/2018, 3/2019 και 4/2020 Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ.

Ο νέος κύκλος θα αφορά όπως προαναφέραμε περίπου 25.000 ωφελούμενους και θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας, ενώ ο μισθός θα είναι 551 ευρώ (καθαρά).

Οι δικαιούχοι

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί μέσω κριτηρίων του ΑΣΕΠ, ενώ δικαιούχοι είναι μόνο εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

— εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι

— εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

— εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς— εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

— άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα

— εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα

— εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

— εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

— εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα – Οι ειδικότητες

  1. Τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.
  2. Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ώρες, ανάλογα με το θεματικό αντικείμενο που θα επιλέγει ο ωφελούμενος, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αντιστοιχούν σε εκατοντάδες ειδικότητες Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας, Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

πηγή:

Comments are closed.