Ξεκινούν σήμερα οι παραστάσεις του «Μήνα Θεάτρου Ελληνικού Λόγου»

Αφιερωμένες στην ιστορία και τον πολιτισμό των αλησμόνητων πατρίδων είναι οι εκδηλώσεις που έχουν ενταχθεί στο Μήνα Θεάτρου Ελληνικού Λόγου, ο οποίος διοργανώνεται για 4η χρονιά από το Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» και ξεκινά σήμερα, Σάββατο 6 Μαΐου 2023, τις παραστάσεις του οι οποίες και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 27 Μαΐου 2023.

Το σύνολο των παραστάσεων θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα «Άγγελος Δεληγιώργης» του Συλλόγου (Δαβάκη 10) με ώρα έναρξης στις 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σήμερα Σάββατο 6 Μαΐου 2023 θα παρουσιαστούν Τα αντικρινά φωσάκιαμια δραματοποιημένη αφήγηση για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Από τη Φρέζη Μαχαίρα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη.

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 έρχονται Οι γυναίκ’ σην εξουσίανΤο έργο του Γιώργου Κωνσταντινίδη ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Ελένης Γερασιμίδου.

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 η Λέσχη Ανάγνωσης Ποντιακής Διαλέκτου, η Χορωδία και η Παιδική Θεατρική Ομάδα των «Αργοναυτών-Κομνηνών» παρουσιάζουν το Λέγω, παίζω, τραγωδώ, την ζήσην να μεθύζω!, σε επιμέλεια και διδασκαλία της Άννας Παπαδοπούλου. Υπεύθυνος χορωδίας ο Σωτήρης Γάλλος.

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 θα παρουσιαστεί το Η Έξοδος των Ελλήνων του Πόντου, ένα έργο που βασίζεται σε μαρτυρίες Πόντιων προσφύγων. Από τη Θεατρική Ομάδα των «Αργοναυτών-Κομνηνών», σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη. Ποντιακούς χορούς θα αποδώσει η χορευτική ομάδα του σωματείου, υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Σαββινίδη.

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 είναι η ώρα για ΕκκλησιάζουσεςΗ κωμωδία του Αριστοφάνη θα ανέβει σε απόδοση στην ποντιακή διάλεκτο, από την Άννα Παπαδοπούλου και τον Θεόφιλο Καστανίδη. Από τη Θεατρική Ομάδα των «Αργοναυτών-Κομνηνών», σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη.

Comments are closed.