Ξεκινά πιλοτικά ο θεσμός του «προσωπικού βοηθού» στα Άτομα με Αναπηρία

0
223

Θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από την Αττική για χίλους ανθρώπους, από 16 ως 55 ετών, με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% – Ως τις 15 Μαΐου οι αιτήσεις

Την ανακοίνωση για την πιλοτική έναρξη του συγκεκριμένου θεσμού ανακοίνωσε με ανάρτηση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης

«Οι συμπολίτες μας με αναπηρία αποκτούν από σήμερα έναν αληθινό “Προσωπικό Βοηθό” στην καθημερινότητά τους. Ο νέος θεσμός θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από την Αττική ώστε να αξιολογηθεί και, σταδιακά, να απλωθεί σε όλη τη χώρα.

Νομοθετήθηκε πριν από λίγους μήνες και τώρα γίνεται πραγματικότητα», αναφέρει ο πρωθυπουργός και συνεχίζοντας τονίζει ότι «σε πρώτη φάση, 1.000 άτομα από 16 έως 55 ετών, με πιστοποιημένη αναπηρία 67% και άνω, θα έχουν δίπλα τους έναν εξειδικευμένο επαγγελματία, που θα τους ενθαρρύνει στην ανεξάρτητη διαβίωσή τους. Καταθέτοντας μέχρι τις 15 Μαΐου τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα στην πλατφόρμα https://prosopikosvoithos.gov.gr 

«Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία παύουν, πλέον, να μένουν αποκλεισμένοι στο σπίτι και μακριά από την κοινωνική δραστηριότητα. Με τον Προσωπικό τους Βοηθό διεκδικούν μία καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ώστε κανείς να μην είναι μόνος. Τους το οφείλαμε, το είπαμε, το κάνουμε!», καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι θα υπάρχει εισοδηματικό κριτήριο για να έχει κάποιος δικαίωμα υπαγωγής στην συγκεκριμένη υπηρεσία,  το οποίο – όπως δήλωσε στον Skai η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Δόμνα Μιχαηλίδου θα είναι υψηλό – στις 60.000 ευρώ ετησίως.

Comments are closed.