Ν.Χαρδαλιάς: να μην υπάρξουν πιο «πιστοί» από τον Αρχιεπίσκοπο και τους ιεράρχες…

0
503

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν πιο… «πιστοί» από τον Αρχιεπίσκοπο και τους Ιεράρχες που μας προτρέπουν να μείνουμε σπίτι – Οι οδηγίες της Ιεράς Συνόδου και του Κράτους πρέπει να τηρούνται ευλαβικά» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Στην αποκατάσταση της κανονικότητας ως προς τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για κλειστούς Ναούς σε όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος δεν παρέλειψε να εξάρει την συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος “με υψηλό αίσθημα ευθύνης” τις ημέρες της πανδημίας, εξηγώντας πως οι κατευθύνσεις της ιεραρχίας της Εκκλησίας για τις ημέρες του Πάσχα προβλέπουν ότι “οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς” την Μεγάλη Εβδομάδα και σε καθε περίπτωση «οι εκκλησίες δεν θα ειναι ανοιχτές για τους πιστούς». 

Μάλιστα, η χθεσινή εγκύκλιος αναφέρεται στην παρουσία των κληρικών και του απολύτως απαραίτητου προσωπικού και για συγκεκριμένες ώρες στους ναούς ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ “παρακαλώ θερμά να ακολουθήσουμε όλοι χωρίς εξαιρέσεις την προτροπή της Ιεράς Συνόδου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια κατεύθυνση, “η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης” υπενθύμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και συνέστησε καθώς “οι εκκλησίες θα ειναι κλειστές, να αρκεστούμε στην ατομική προσευχή”, γνωστοποιώντας παράλληλα πως οι Ιερές Ακουλουθίες θα μεταδοθούν από την τηλεοραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο. “Ας προσευχηθούμε από το σπίτι”, κατέληξε ο κ.Χαρδαλιάς.

Comments are closed.