Ν. Ανδρουλάκης: Διαδικτυακή συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

0
295

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Περιβάλλον και Κλιματική Κρίση: Από τις διακηρύξεις στην πράξη», διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου). 

Πέρα από τον κ. Ανδρουλάκη στη συζήτηση συμμετείχαν ο Ανδρέας Παπανδρέου, καθηγητής Οικονομίας του Περιβάλλοντος στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο  Χάρης Δούκας, αναπληρωτής καθηγητής στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ και γραμματέας του τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής, η Ελεάννα Δημητρακούδη, σύμβουλος για θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Πολιτικής για την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Ανδρουλάκης στη παρέμβασή του ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη παράταξη, έχει κάνει σημαία εδώ και 20 χρόνια τις πολιτικές για το περιβάλλον και πολλές φορές λοιδωρήθηκε από λαϊκιστές που τώρα δήθεν αναδεικνύουν την ίδια ανανγκαιότητα. «Μίλαγαν για πράσινα άλογα» σημείωσε και τόνισε πως «αν σήμερα δεν πάρουμε πρωτοβουλίες για τη Κλιματική Αλλαγή, με κόστος και συγκρούσεις με τα συμφέροντα που αντιδρούν, θα το πληρώσουν μετά από 10-20 χρόνια οι επόμενες γενιές».

Επίσης ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε τις σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με την αύξηση στις φυσικές καταστροφές και επέκρινε όσους υποστήριξαν στο παρελθόν ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να μπει στο Χρηματιστήριο Ρύπων.

πηγή:

Comments are closed.