Ντικ Πάουντ (ΔΟΕ) : «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πλέον παγκοσμιοποιημένοι, δεν είναι πια οι Αγώνες της Ελλάδας…!!!

0
604

Ο αντιπρόεδρος των «αθανάτων» της Δ.Ο.Ε. μέσα από συνέντευξη του σε καναδικό τηλεοπτικό σταθμό με αφορμή τον επαναπρογραμματισμό των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, βρήκε ευκαιρία για να μας «θυμίσει» ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι πλέον της Ελλάδος.

Σε «κόμη Έλγιν του Ολυμπισμού» φαίνεται να θέλει να εξελιχθεί ο «αθάνατος» αντιπρόεδρος της ΔΟΕ.

Σε γενικές γραμμές ο «αθανάτος» Ντικ Πάουντ ανέφερε :


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είτε θα γίνουν στις ημερομηνίες το καλοκαίρι του 2021, είτε δεν θα γίνουν καθόλου! Αυτό υπογράμμισε στην καναδική τηλεόραση ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντικ Πάουντ, επικαλούμενος συνομιλίες του με Ιάπωνες αξιωματούχους…

«Οι Ιάπωνες έχουν πει ότι μπορούν να κρατήσουν τη μπάλα στον… αέρα για ακόμη ένα χρόνο, αλλά όχι περισσότερο. Πρέπει πραγματικά να ελπίσουμε ότι θα είμαστε έγκαιρα έτοιμοι για το 2021», τόνισε ο Καναδός «αθάνατος» στο τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Τέλος, ο Πάουντ ρωτήθηκε για την πρόταση μόνιμης τέλεσης των Ολυμπιακών στην Ελλάδα, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει επαναδιατυπωθεί, στο πλαίσιο και της μάχης για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε ό,τι αφορά τη διαδικασία διεκδίκησης των Αγώνων.

Ο Καναδός παράγοντας χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αυτό «εντελώς μη πρακτικό» και πρόσθεσε: «Οι Αγώνες είναι πλέον τόσο παγκοσμιοποιημένοι, δεν είναι πια οι Αγώνες της Ελλάδας, ανήκουν σε όλη την υφήλιο. Θα ήταν πολύ δύσκολο να πεις στον υπόλοιπο κόσμο, «συγγνώμη, ήσασταν άτυχοι, μη διανοηθείτε καν να θέσετε υποψηφιότητα». 

Comments are closed.