ΝΟΤΚ: Ξεκίνησε ο 28ος διεθνής αγώνας CYCLADES REGATTA

Για 28η χρονιά ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (ΝΟΤΚ) διοργανώνει τον καταξιωμένο πλέον στη συνείδηση των ιστιοπλόων διεθνή αγώνα CYCLADES REGATTA. 

Το φετινό πρόγραμμα περιελάμβανει τα νησιά των Κυκλάδων: Κέα, Πάρος, Κίμωλος, Σέριφος, Κύθνος.

Στις 26 Ιουνίου 2022 στις 11.13 δόθηκε η εκκίνηση του πρώτου σκέλους, των 72 μιλίων, των 40  αγωνιζόμενων σκαφών ανοικτά του λιμένα της Κορισσίας στην Κέα.

Οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, γεγονός που συνέβαλε στην άρτια διαδικασία εκκίνησης.

Το βράδυ στο χώρο του Ηρώου της Κορισσίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση των κυβερνητών και των πληρωμάτων από τον υπεύθυνο του αγώνα (race officer) Χρήστο Θεοδόση και τον αντιπρόεδρο του ΝΟΤΚ Αλέξαδρο Θεοδωρίδη, παρουσία της Δημάρχου Κέας Ειρήνης Βελισσαρροπούλου.

Η κα Βελισσαροπούλου παρέδωσε στον κ. Θεοδωρίδη, ως αναμνηστικό της αγαστής συνεργασίας του ΝΟΤΚ με το νησί της Κέας ένα αντίγραφο της ιστορικής σημαίας του Λάμπρου Κατσώνη. Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρίδης παρέδωσε στην Δήμαρχο Κέας  τιμητική πλακέτα και  αναμνηστικά του ομίλου.  

Παράλληλα η κα Βελισσαροπούλου κήρυξε την έναρξη της έκθεσης φωτογραφίας, που λειτουργεί στο χώρο του Ηρώου με τα “Ιστορικά Ναυάγια της Κέας”. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπεύθυνος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου Στέλιος Γκέκας, ο υπολιμενάρχης Κέας Σημαιοφόρος Λάμπρος Παγανιάς Λ.Σ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικό κέρασμα με παραδοσιακά προϊόντα της Κέας, που οργάνωσε και ετοίμασε ο Σύλλογος Γυναικών “Μελίττης” υπό την καθοδήγηση της προέδρου του Μαριάνας Τούντα.

Comments are closed.