Ναυταθλητικοί Όμιλοι Καλλιθέας: Είμαστε υπό συνεχή και αμείλικτο διωγμό από το Δήμο Καλλιθέας

0
1175

Για εμμονή του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου εναντίον των Ναυταθλητικών Ομίλων που δραστηριοποιούνται στη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας από το 2015 έως και σήμερα έκαναν λόγω στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν, στο χώρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), οι πρόεδροι του  ΝΟΤΚ κ. Αντωνόπουλος, ΣΕΑΝΑΤΚ κ. Πούλος, ΙΟΠ ΔΕΗ κ. Ρούσης, ΣΙΠ ΟΤΕ κ. Θεοδωρίδης και ΝΑΟΕΦΚ κ. Σαμαρτζής.

Οι εκπρόσωποι των πέντε ναυταθλητικών ομίλων ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφέροντας ότι:

Οι ισχυρισμοί του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου και των συνεργατών του Κωνσταντίνου Ευσταθίου και Μανώλη Κωστάκη καταρρίπτονται νομικώς και τα πρόστιμα τα οποία είχαν επιβάλει στα μέλη των ομίλων το 2016 κρίθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ακυρώθηκαν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο του Πειραιά, ενώ τα χρήματα που είχαν καταβληθεί επεστράφησαν στους δικαιούχους τους.

Ακόμη ανέφεραν ότι το 2019 έγινε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος έξωσης των Ομίλων από τις κτηριακές εγκαταστάσεις, παρά το γεγονός πως υπήρχε η ΚΥΑ 1323/2006 και η σύμβαση παραχώρησης από 7/4/2009 αριθ. 2 παρ. 3 του Δήμου Καλλιθέας με τα Ολυμπιακά Ακίνητα.

Μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση 

Παράλληλα σημείωσαν ότι έχει υποβληθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση των Ομίλων και των μελών τους κατά του Δημάρχου Καλλιθέας και του πρώην προέδρου του Ο.Π.Α.Α. «Γιάννης Γάλλος» κ. Ευσταθίου.

Αγωγές του Δήμου κατά των Ομίλων

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΝΟΤΚ κ. Αντωνόπουλος τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2021 ο νυν πρόεδρος του ΟΠΑΑ κ. Κωστάκης κατέθεσε 16 ομαδικές αγωγές κατά 250 μελών των ομίλων διεκδικώντας «αναδρομικά» λιμενικά τέλη  από το 2012 έως το 2016 συνολικού ύψους, και για τους πέντε, 3.609.721 ευρώ επισημαίνοντας ότι τη συγκεκριμένη περίοδο δεν υπήρχε εγκεκριμένος κανονισμός λειτουργίας της Μαρίνας, ούτε εγκεκριμένη  άδεια λειτουργίας. 

«Είμαστε υπό συνεχή διωγμό»

Σύμφωνα με τα όσα συνέχισαν να αναφέρουν οι πρόεδροι των Ομίλων η Καλλιθέα διαθέτει τη μοναδική Ναυταθλητική Μαρίνα στην Ελλάδα, που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες των Ναυταθλητικών Ομίλων με γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας, χώρους παρουσιάσεων, αλλά οι Όμιλοι που παρέχουν αυτό το έργο βρίσκονται υπό συνεχή και αμείλικτο διωγμό και ο Δήμος απαιτεί και λαμβάνει χρήματα ως λιμενικά τέλη πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως αγνοώντας την προσφορά των Ομίλων μας στο Ελληνικό Ναυταθλητισμό με Ολυμπιακές και Παγκόσμιες διακρίσεις.

Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ

Ο πρόεδρος του ΝΑΟΕΦΚ κ. Σαμαρτζής ανέφερε ότι ο Δήμαρχος ενώ  ισχυρίζεται δημοσίως ότι κόπτεται για  τη νομιμότητα ο ίδιος  δεν εφαρμόζει αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που αφορούν τους ομίλους. 

Εκτός των εκπροσώπων του τύπου και μελών των ομίλων στη συνέντευξη παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο) Γιώργος Παπαστεφάνου και ο Νικόλαος Σπανός, Ναύαρχος Λ.Σ (ε.α.)

Ο κ. Παπαστεφάνου δήλωσε ότι η Ομοσπονδία είναι υπέρ των ομίλων καθώς γνωρίζει πολύ καλά το έργο που προσφέρουν στον τομέα του ναυταθλητισμού. «Τα προβλήματα αυτά καταδεικνύουν ότι ο δήμαρχος Καλλιθέας είναι του βουνού και όχι μιας πόλης της θάλασσας. Πρέπει να σκύψει στα προβλήματα των ομίλων και να κατανοήσει τη σημαντικότητα του έργου τους».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ναύαρχος Λ.Σ (ε.α) Νικόλαος Σπανός ο οποίος τόνισε ότι «είμαστε μια ναυτική χώρα και ο ναυταθλητισμός πρέπει να στηρίζεται από την πολιτεία, άρχοντες να αγνοούν αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου και του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ). Δεν υπάρχει πιο τίμιο πράγμα για κάποιον να αποδεικνύει αυτά που λέει και όχι απλά να τα λέει. Είμαστε στο πλευρό σας για να επιλυθούν τα προβλήματα και για να μπορούν οι νέοι μας να ασχοληθούν ανεμπόδιστα με την ιστιοπλοΐα , γιατί είναι το άθλημα που αντιπροσωπεύει την χώρα μας».

Comments are closed.