Νίκος Παπαθανάσης: Αξιολογήθηκε σωστά και κρίθηκε ορθά αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης…

0
613

Η «…κρίση γεννάει άξιους…» θα μπορούσε να ήταν μια μεταφορική παράφραση της ρήσης του Αριστοτέλη Ωνάση «…η κρίση γεννάει κροίσους…».

Κάπως έτσι μπορεί να αποτυπωθεί η ανάδειξη των ικανοτήτων και της αποτελεσματικότητας του μέχρι χθες υφυπουργού Ανάπτυξης  του «δικού μας» Καλλιθεάτη Νίκου Παπαθανάση.

Ο ίδιος ξεκινώντας ως διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, βοήθησε με την μεθοδικότητα του να καταφέρει η ΝΔ να κερδίσει τις Βουλευτικές εκλογές.

Η συνέχεια τον έφερε να ορίζεται από τον πρωθυπουργό υφυπουργός Ανάπτυξης, επιβράβευση των όσων είχε προσφέρει, θέση για την οποία κατά γενική ομολογία τίμησε με αποτελεσματικότητα η οποία και ξεχώρισε ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας. Το δύσκολο ζήτημα του ανοίγματος της εστίασης ομολογουμένως καθόρισε και την επόμενη σκέψη του Πρωθυπουργού που τον όρισε ως αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης.

Αυτή ωστόσο η αναβάθμιση του Νίκου Παπαθανάση δεν τον ρίχνει στα εύκολα, καθώς αναλαμβάνει το δύσκολο και νευραλγικό τομέα των ιδιωτικών επενδύσεων, που μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης της επιτροπής Πισσαρίδη ανεβάζει τον πήχη αρκετά ψηλά.

Στα δύσκολα άνθρωποι με ικανότητες ξεχωρίζουν και αυτό καλείται και πάλι να πράξει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Comments are closed.