Νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο…

Στόχος το «ξεκαθάρισμα» της αγοράς στον αθλητισμό – εμπόρευμα. Μακριά απ’ τα πραγματικά προβλήματα του αθλητισμού το νέο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.

Μια ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει και να ρυθμίσει καλύτερα την αγορά στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο, της σήψης, της βίας και των στημένων αγώνων, με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο 

Το νομοσχέδιο, με τίτλο «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας», κατατέθηκε στην Επιτροπή από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Πέμπτη 17 Ιούνη.

Όπως διαχρονικά συμβαίνει απ’ όλες τις κυβερνήσεις, ένα ακόμη αθλητικό νομοσχέδιο δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του αθλητισμού. Αντίθετα, με τα όσα ορίζει είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος είναι να μπουν «κανόνες» στη λειτουργία της αγοράς, προκειμένου να ομαλοποιηθεί περισσότερο ο δρόμος για τη δράση των επιχειρηματιών. «Πρακτικά και με αυτό το νομοσχέδιο το ίδιο το κράτος συμβάλλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματιών, των “μεγάλων ψαριών” και να φύγουν οι λεγόμενοι “ψιλικατζήδες” που δημιουργούν προβλήματα στο “προϊόν”», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και όλα αυτά την ώρα που, στη σημερινή πραγματικότητα του αθλητισμού τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά για συλλόγους και Ομοσπονδίες, οι δεύτερες ακόμα δεν έχουν πάρει τα λεφτά της επιχορήγησης και ενώ είναι σε εξέλιξη πανελλήνια πρωταθλήματα και άλλες διοργανώσεις, οι αγωνίες παραγόντων συλλόγων, γονιών και αθλουμένων για την επόμενη μέρα στον αθλητισμό, με τα προβλήματα και κυρίως τα έξοδα που απαιτούνται, μοιάζουν βουνό.

«Αντί να ελθει ένα νομοσχέδιο για την επόμενη μέρα του αθλητισμού και το πώς θα βοηθήσουμε τους αθλητές και τους συλλόγους, έφερε η Κυβέρνηση ένα ακόμη νομοσχέδιο που ρυθμίζει τον αθλητισμό – επιχείρηση».

Γιωργος Αντωνακακης 

πηγη”ρ”

Comments are closed.