Νέα 60 κρούσματα, συνολικά 1673, κατέληξαν 68 συνάνθρωποι μας…μέχρι 24/4 τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας…

0
353


Στα 1673 κρούσματα έφθασε ο αριθμός των συνανθρώπων μας που έχουν προσβληθεί από τον κοροναιό. Δυστυχώς σήμερα καταγράφηκαν 9 ακόμη θάνατοι ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 68, ενώ στη ΜΕΘ βρίσκονται 92 άτομα η μέση ηλικία των οποίων είναι 66 ετών.

Στα θετικά της σημερινής ενημέρωσης από τον καθηγητή κ. Τσιόδρα ο αριθμός των 10 ανθρώπων που βγήκαν από τις ΜΕΘ.

Στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο κ. Τσιόδρας ανέφερε : «…Μία πανδημια εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Οι θάνατοι αντιπροσωπεύουν την εικόνα της επιδημίας περίπου 2-3 εβδομάδες πριν. Αντιπροσωπεύουν ότι από αυτούς που μπαίνουν στις ΜΕΘ σημαντικό ποσοστο δεν τα καταφέρνει…».

Ο κ. Τσιόδρας συνεχίζοντας μίλησε και για τις μάσκες αναφέροντας: «…Κάποιες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι χωρις συμπτώματα μεταδίδουν άθελά τους. Το αμερικανικό CDC ανακοίνωσε εθελοντική χρήση καλύμματος του προσώπου. Από κασκόλ ή μπλούζα. Σε δημόσιους χώρους. Το έκανε για να δώσει λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα ή λίγο πριν εμφανίσουν συμπτώματα». 
«Μπορώ να έχω τον ιό χωρίς να έχω σύμπτωμα, να φερόμαστε σαν να τον έχουμε». «40-90% των σωματιδίων παγιδεύονται στο μαντήλι, βγάζω το μαντήλι και ενδέχεται η μετάδοση και μέσω αυτού. Αν το βγάλω απρόσεκτα και δεν τηρήσω τους κανόνες υγιεινής. Οι υγιείς που τη φορούν, μπορεί να μη τη χρησιμοποιήσουν σωστά και να μολυνθούν. Ένα τέτοια κάλυμμα δεν σημαίνει να μην τηρούμε αποστάσεις. Σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα, σε κλειστούς θα το εξετάσουμε». Σχετικά με την κατά βούληση χρήση φαρμάκων για τον ιό είπε ότι απαιτείται «πολλή προσοχή γιατί υπάρχει κίνδυνος, ιδίως αν δεν υπάρχει ιατρική παρακολούθηση…».

Για τα κλιματιστικά αλλά και τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τις βροχές παρατήρησε : «…Ελπίζω ότι δεν θα επηρεάσει η αλλαγή του καιρού. Τα κλιματιστικά είναι δύσκολο θέμα. Για να αραιώσουν τα σωματίδια μέσα σε ένα σπίτι χρειάζεται ο καλός αερισμός του χώρου. Υπάρχει συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να δούμε πώς συμπεριφέρεται ο ιός σε θαλάμους ασθενών. Το καλύτερο είναι να αεριζόνται οι χώροι…».


Επικριτικός για μία ακόμη φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς καθώς όπως ο ίδιος ανέφερε αρκετοί ήταν σήμερα οι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, όπου παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες αγνόησαν τις σχετικές απαγορεύσεις και κυκλοφορούσαν σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα θέτοντας ο πως σε κίνδυνο όλους εκείνους που τηρούν με υπομονή τα μέτρα προστασίας από τον φονικό ιό.

Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων κυκλοφορίας μέχρι της 24 Απριλίου.

Comments are closed.