Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους – Όχι στις απολύσεις

Τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό που υπάρχουν στους Δήμους και αποδεικνύουν την ανάγκη συνέχισης της εργασίας όλων των συμβασιούχων επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο».

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί με βάση τις διατάξεις περί COVID-19 σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων βρίσκονται σε πόστα που είναι απαραίτητοι και εργάζονται σε συνθήκες επισφάλειας και εργασιακού μεσαίωνα.

Συνυπεύθυνοι στο έγκλημα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι και το σύνολο των Δημάρχων και Περιφερειαρχών που «βάζουν πλάτη» στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις και εφαρμογή της ελαστικής εργασίας, που ολοένα και διευρύνεται.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης ζητά «την άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με συμβάσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού…».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση

Την ώρα που η ακρίβεια «τσακίζει» το εισόδημά μας, η πανδημία είναι ξανά σε έξαρση, ενώ απειλούμαστε και από άλλες ασθένειες και ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με μεγάλες συνέπειες για όλους τους λαούς, την ίδια ώρα που οι εξοπλισμοί εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, η κυβέρνηση αποφασίζει να οδηγήσει τους/ις πιο ευάλωτους/ες εργαζόμενους/ες στην εξαθλίωση.

Στο σύνολο των δήμων υπηρετούν χιλιάδες εργαζόμενοι/ες που έχουν προσληφθεί με βάση τις διατάξεις περί COVID-19 σε όλες τις υπηρεσίες και σήμερα ξεπερνούν το 50% των εργαζόμενων (είτε μέσω ΟΑΕΔ, είτε Ι.Δ. ορισμένου χρόνου – 8μηνα, είτε με συμβάσεις έργου). Οι συνθήκες επισφάλειας και εργασιακού μεσαίωνα είναι παντού σε κάθε υπηρεσία. Οι συμβασιούχοι/ες εργάζονται σε πόστα που είναι απαραίτητα. Στην ίδια κατεύθυνση με τους προκατόχους της, η κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέπει τους/ις άνεργους/ες σε φτηνούς/ες ανακυκλώσιμους/ες και προσωρινά εργαζομένους/ες. Εντούτοις οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αποδεικνύουν την ανάγκη συνέχισης της εργασίας τους σε όλους τους δήμους.

Συνυπεύθυνοι στο έγκλημα είναι και το σύνολο των δημάρχων και περιφερειαρχών που «βάζουν πλάτη» στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις και εφαρμογή της ελαστικής εργασίας, που ολοένα και διευρύνεται.

Δεν απαιτούν τη μετατροπή των συμβάσεων χιλιάδων εργαζόμενων στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς, στις κοινωνικές δομές, στην καθαριότητα των σχολείων κ.α. σε αορίστου χρόνου, τους θέλουν ομήρους. Δεν λένε κουβέντα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αποδέχονται την υποχρεωτική άσκηση μέχρι εξάντλησης όλων των ένδικων μέσων σε ότι αφορά προσφυγές εργαζομένων είτε για εργασιακά είτε για οικονομικά ζητήματα.

Το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών είναι πρόβλημα όλης της κοινωνίας, ένα πρόβλημα που στοχεύει στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Ως «Μια Πόλη στο Δρόμο» ζητάμε:

• Την άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με συμβάσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

• Κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

Comments are closed.