«Μικρασία μου, Ψυχή μου» με πανσέληνο & Κώστα Μακεδόνα απόψε στις 21:15

0
423

Νοσταλγικές νότες κάτω από ένα ολόγιομο φεγγάρι και με την μοναδική φωνή του Κώστα Μακεδόνα αναμένεται να ζήσουν όσοι βρεθούν απόψε, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, στη μουσική παράσταση  «Μικρασία μου, Ψυχή μου» που διοργανώνει ο Δήμος Καλλιθέας  στις 21:15 στο 4ο Λύκειο (Άγιος Νικόλαος, Ελ. Βενιζέλου 175).

Στην πόλη της προσφυγικής Καλλιθέας ο Κώστας Μακεδόνας, ο Σταύρος Βαϊνάς και η Μαριάννα Παπαμακάριου θα ερμηνεύσουν 22 καινούργια τραγούδια σε μουσική του Θάνου Γεωργούλα και στίχους του Κώστα Τερζάκη σε πανελλήνια πρώτη παρουσίαση.

Ο Κώστας Τερζάκης μιλώντας στον  Παύλο Ανδριά και τον aylogyros news για την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση της μουσικής παράστασης μεταξύ άλλων ανέφερε «Μαζί με τον Θάνο Γεωργουλά θέλαμε να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς καινούργιο για τα τιμήσουμε την μνήμη 1.000.000 νεκρών και 1.500.000 προσφύγων. Η καταγωγή μας από την Μικρά Ασία, μας έγινε φάρος, φωτεινός. Όμως ο βασικός μας στόχος είναι να γεφυρώσουμε αυτά τα εκατό χρόνια που πέρασαν. Έτσι, ενώ χρησιμοποιούμε παραδοσιακά Μικρασιατικά μουσικά όργανα, τα περισσότερα, οι μελωδίες και οι ενορχηστρώσεις είναι σύγχρονες. Οι στίχοι είναι μοντέρνοι, και αγγίζουν την ενσυναίσθηση του σημερινού ακροατή. Όχι τις μνήμες του ή τις ρίζες του. Είναι ένα ορατόριο, με μικρά βιωματικά κείμενα ανάμεσα στα τραγούδια που κάνουν ανάγλυφη την ιστορία, τα γεγονότα.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση χρηματοδοτείται και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή,

Comments are closed.