«Μια Πόλη στο Δρόμο»: Σοβαρό πρόβλημα η πανδημία… Δεν αντιμετωπίζεται με την αναλγησία και την ανικανότητα Κυβέρνησης και Δήμου…

0
472

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Μια Πόλη στο Δρόμο» στην οποία αναφερόμενη στο πρόσφατο κρούσμα εκπαιδευτικού που παρουσιάστηκε σε σχολείο του Δήμου Καλλιθέας ζητά άμεσα την δημιουργία τμημάτων με 15 μαθητές, πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας, πλήρες ωράριο και συμβάσεις αορίστου χρόνου για καθαριστές και καθαρίστριες των σχολείων, ενώ προτείνει την πρόσληψη από τον Δήμο νοσηλευτών. 

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η ξεχωριστή αναφορά στην εξόφληση  του χρέους ύψους 400.000€ της Σχολικής Επιτροπής και στην εξασφάλιση κονδυλίων για την λειτουργία της στις απαιτήσεις της πανδημίας.

Η δημοτική παράταξη «Μια Πόλη στο Δρόμο» κάνει λόγο για αναλγησία και ανικανότητα της κυβέρνησης αλλά και του Δήμου Καλλιθέας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Μια Πόλη στο Δρόμο»

Ήταν θέμα τύχης το πότε θα συμβεί. Και συνέβη. Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, εκπαιδευτικός σε σχολείο της Καλλιθέας βρέθηκε θετικός σε COVID-19.

Ο εκπαιδευτικός, όπως ήταν φυσικό, ενημέρωσε την διεύθυνση του σχολείου και εκείνη με τη σειρά της απευθύνθηκε στις “αρμόδιες” αρχές ενημερώνοντας και ζητώντας οδηγίες. Έπρεπε να κλείσει το σχολείο; Έπρεπε να μπουν σε καραντίνα οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί; Πότε θα γίνονταν τεστ και ιχνηλάτηση επαφών; Θα γίνονταν απολύμανση του σχολείου;

Και τότε φάνηκε η γύμνια του “επιτελικού” κράτους. ΕΟΔΥ, Πολιτική Προστασία, Δήμος Καλλιθέας, υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, έστελναν τους εκπαιδευτικούς από “τον Άννα στον Καϊάφα”, αποφεύγοντας να απαντήσουν. Μόλις την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, και αφού το θέμα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, έγιναν τα προβλεπόμενα τεστ. Μέχρι την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου το απόγευμα κανένας δεν είχε επικοινωνήσει με τους εκπαιδευτικούς για να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα, παρατείνοντας την αγωνία των ίδιων και των οικογενειών τους.

Όλα αυτά λίγες μέρες πριν από το προγραμματισμένο άνοιγμα των σχολείων!

Χωρίς σαφείς οδηγίες και πρωτόκολλα, χωρίς να έχουν φτάσει στα σχολεία οι μάσκες και τα άλλα μέσα προστασίας. Με το Υπουργείο να μεταθέτει στους δασκάλους τις ευθύνες για την εφαρμογή της μάσκας. Ορίζοντας έναν εκπαιδευτικό ως “υπεύθυνο COVID-19” σε κάθε σχολείο, αντί να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές!

Με τον δήμαρχο Καλλιθέας να αρνείται πεισματικά να συζητηθεί το θέμα της πανδημίας και των σχολείων στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τις επίμονες αιτήσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Όπως επίσης αρνείται να πληρώσει το ύψους 400.000€ χρέος της Σχολικής Επιτροπής!

Είναι φανερό ότι κυβέρνηση και ομοϊδεάτες της δήμαρχοι ποσώς ενδιαφέρονται για το δημόσιο σχολείο, όπως δεν ενδιαφέρονται για την υγεία των εργαζομένων.

Είναι φανερό ότι η πανδημία είναι πολύ σοβαρό πράγμα, για να αφήσουμε την αντιμετώπισή της στην αναλγησία και την ανικανότητα της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη και την διοίκησης του Δ. Κάρναβου!

Ως “Μια Πόλη στο Δρόμο” θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την συγκρότηση ενός μαζικού αγωνιστικού μετώπου εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών, εργαζομένων, όλης της κοινωνίας. Ενός μετώπου που θα απαιτήσει και θα επιβάλει:

Αραίωση του μαθητικού πληθυσμού, κανένα τμήμα με περισσότερα από 15 παιδιά.

Πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργήσουν τα ολιγομελή τμήματα.

Να διατεθούν άμεσα όλα τα αναγκαία υλικά και να εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα προστασίας.

Πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία, με πλήρες ωράριο και συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Ο Δήμος να προσλάβει σχολικούς νοσηλευτές και να φροντίσει για την διαθεσιμότητα ΕΚΑΒ.

Να εξοφληθεί το χρέος της Σχολικής Επιτροπής και να εξασφαλιστούν κονδύλια για την λειτουργία της στις αυξημένες απαιτήσεις της πανδημίας.

Comments are closed.