«Μια Πόλη στο Δρόμο»: Να μη δοθεί η παραλία βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα

0
438

Με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Μια Πόλη στο Δρόμο» του Δήμου Καλλιθέας καταγγέλει δημόσια τις πρόσφατες μονομερείς ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής ενώ κάνει λόγο για εκβιασμό του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με το “ή εκχώρηση της εκμετάλλευσης σε ιδιώτες ή μένετε με τα μπετά και τα μπάζα”.

Τέλος η δημοτική παράταξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, καλεί το λαό της Καλλιθέας και του Μοσχάτου να αντιταχθεί στα σχέδια οικοδόμησης και εμπορικής εκμετάλλευσης της παραλίας.

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Μια Πόλη στο Δρόμο»

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής στις 21/10/2020, με πρόταση της Περιφερειακής Αρχής Πατούλη, αποφασίστηκε η ανάθεση σε ιδιώτη- χρηματοοικονομικό σύμβουλο η μελέτη για την υλοποίηση της Β’ Φάσης του έργου (ανάπλαση χώρου / δημιουργία υπόγειων πάρκινγκ) μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ και ιδιωτικών επενδύσεων, προωθώντας ουσιαστικά την παράδοση της παραλία στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτό, παρά το ότι το έργο έχει ήδη συμπεριληφθεί (από την διοίκηση Δούρου) στον προϋπολογισμό του 2020 με πιστώσεις 175.000.000 €.

Με την είσοδο ιδιώτη επενδυτή, η ανάπλαση, από δημόσιο έργο με ελεύθερη πρόσβαση και οικολογικό πάρκο, μετατρέπεται σε ιδιωτικό με παραχώρηση στον επενδυτή όλων των υποδομών και των ελεύθερων χώρων για εκμετάλλευση.

Εμείς που σήμερα συγκροτούμε την “Μια Πόλη στο Δρόμο”, από το 2012 είχαμε αντιταχθεί στο φαραωνικό έργο “ανάπλασης” του Παραλιακού Μετώπου. Αφενός λόγω της περιβαλλοντικής και αισθητικής υποβάθμισης που αυτό συνεπάγονταν, αφετέρου γιατί γνωρίζαμε τι θα ακολουθήσει. Ο δημόσιος χαρακτήρας και η ελεύθερη πρόσβαση προς όφελος των πολιτών δεν συμβαδίζουν με τα σχέδια για “Αθηναϊκή Ριβιέρα” και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Ως “Μια Πόλη στο Δρόμο”, απορρίπτουμε τον εκβιασμό Πατούλη, “ή εκχώρηση της εκμετάλλευσης σε ιδιώτες ή μένετε με τα μπετά και τα μπάζα”. Καλούμε το λαό της Καλλιθέας και του Μοσχάτου να αντιταχθούν στα σχέδια οικοδόμησης και εμπορικής εκμετάλλευσης της παραλίας.

Να ολοκληρωθεί η ανάπλαση με δημόσια χρηματοδότηση, όπως είχε σχεδιαστεί.

Να γίνει οικολογικό πάρκο, με διαχείριση από τους φορείς της περιοχής, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για τους πολίτες.

Τα μέτρα προστασίας από την πανδημία να μην γίνουν το όχημα για να περάσει άλλη μια απόφαση, καταστροφική για την κοινωνία.

Comments are closed.