«Μια Πόλη στο Δρόμο»: Να απομονωθεί πλήρως η «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα μας»

0
364

Με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Μια πόλη στο Δρόμο», μετά και την καταδικαστική απόφαση της «Χρυσής Αυγής»,  ζητά την πλήρη απομόνωση της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα μας» από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την αποπομπή της δημοτικής παράταξης  «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα μας» από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας έχει ζητήσει με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας.

Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 με τηλεδιάσκεψη στις 19:30 αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για την συζήτηση του θέματος όσο και για την απόφαση που θα πάρει.

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Μια Πόλη στο Δρόμο»

Η απόφαση του δικαστηρίου της 7ης Οκτωβρίου, αποτελεί μια ιστορική στιγμή για το λαό μας και το αντιφασιστικό κίνημα. 

H Χρυσή Αυγή καταδικάζεται ως εγκληματική οργάνωση και κηρύσσεται ένοχη για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, για τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες που βρέθηκαν έξω από το Εφετείο, στη μεγαλύτερη αντιφασιστική συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων. Το δυναμικό παρόν τους εκείνη τη μέρα, τα πεντέμισι χρόνια της δίκης αλλά και όλα τα τελευταία χρόνια είναι αυτό που σφράγισε την απόφαση του δικαστηρίου.

Η φωνή του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος δικαιώθηκε και έσπασε η θεσμική ασυλία που απολάμβανε η Χρυσή Αυγή από το 1990. Η δικαστική απόφαση επικύρωσε τη λαϊκή γνώμη και εμπειρία ότι η ΧΑ δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα αλλά μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση που έχει προβεί σε ανθρωποκτονίες και εκατοντάδες επιθέσεις. Χωρίς τη δική μας αδιάλειπτη δράση στις γειτονιές και τους δρόμους η ασυλία της ΧΑ, η οποία υποστηριζόταν από τον κρατικό μηχανισμό, την αστυνομία, τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και εργολάβων, από πολιτικά πρόσωπα της Δεξιάς που της έκλειναν το μάτι, δε θα μπορούσε να διαρρηχθεί. Η νίκη αυτή ανήκει στο κίνημα και πρέπει να κλιμακωθεί για να δώσουμε τέλος στην ακροδεξιά και στις ρατσιστικές πολιτικές που εξέθρεψαν το ναζιστικό μόρφωμα.

Στην Καλλιθέα, είμαστε χαρούμενοι που και εμείς ως «Μια Πόλη στο Δρόμο», μαζί με σύσσωμο το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα (σωματεία, οργανώσεις κλπ), φράξαμε το δρόμο στη Χρυσή Αυγή, συμβάλαμε στο να μην τους παραχωρηθούν διευκολύνσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην περιθωριοποίησή τους μέσα στην κοινωνία της πόλης μας.

Σήμερα, μετά την καταδικαστική απόφαση, ζητάμε να απομονωθεί πλήρως η δημοτική παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα μας».

Με όποιο όνομα κι αν εμφανιστεί, όσες αποστάσεις κι αν επιχειρήσει – εκ των υστέρων – να κρατήσει από την ναζιστική συμμορία, δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν. Κανένας δεν ξεχνά ότι στις δημοτικές εκλογές κατέβηκε με χρίσμα από την ΧΑ, τις θέσεις της ανέπτυξε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κανένας δεν ξεχνά τις φωτογραφίσεις του Μπουγά με μέλη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης. Και πρόσφατα, διαβλέποντας το τέλος, ο Μπουγάς συνέδεσε την παράταξή τους με το “κόμμα” του – επίσης καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης – Ηλία Κασιδιάρη.

Καλούμε όλους τους Καλλιθεάτες και τις Καλλιθεάτισσες, να δώσουμε οριστικό τέλος στην εγκληματική αυτή ναζιστική οργάνωση και στην τοπική της έκφραση, την παράταξη του Τρ. Μπουγά.                                                                                   Να συνεχίσουμε τους αντιφασιστικούς και αντιρατσιστικούς αγώνες, όλοι οι εργαζόμενοι και ο λαός της Καλλιθέας, ντόπιοι, μετανάστες και πρόσφυγες.

Καλλιθέα, πόλη καθαρή από φασίστες!
Για την Καλλιθέα του Αγώνα, της Αντίστασης και της Αλληλεγγύης!

Comments are closed.