“Μια Πόλη στο Δρόμο” για ΠΕΝ: Η ανεύθυνη πολιτική κυβέρνησης & Δήμου μπορεί να κοστίσει ζωές

0
365

Με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη “Μια Πόλη στο Δρόμο” σχετικά με τα κρούσματα που διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο και την διασπορά που προκλήθηκε στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά του ΠΕΝ, θεωρεί υπεύθυνο το υπουργείο Παιδείας , καθώς προχώρησε στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς σχεδιασμό.

Η δημοτική παράταξη στην ανακοίνωση της κάνει ακομη λόγο για ανεύθυνη πολιτική κυβέρνησης και Δήμου που μπορεί να κοστίσει ζωές, και ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα.

Η Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Μια Πόλη στο Δρόμο”

 

65 και πλέον κρούσματα σε σχολεία στην Καλλιθέα! Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας!

Ότι φοβόμασταν και απευχόμασταν συνέβη. 65 και πλέον κρούσματα εντοπίστηκαν στο ΠΕΝ (Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο), στο 13ο και 14ο δημοτικό σχολείο. Μάλλον πρόκειται για περιπτώσεις σχετιζόμενες, καθώς παιδιά από το ΠΕΝ είτε φοιτούν τα ίδια στα σχολεία αυτά είτε τα μεγαλύτερα αδέλφια τους.   

Υπεύθυνο για την κατάσταση αυτή είναι το Υπουργείο Παιδείας που προχώρησε στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό. Δεν μειώθηκε ούτε ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα με παράλληλη αύξηση των εκπαιδευτικών, δεν έγινε καμία έξτρα πρόσληψη στο προσωπικό καθαρισμού, ούτε υπήρξαν μαζικά τεστ στις εκπαιδευτικές δομές, για να μπορούν να εντοπίζουν τυχόν κρούσματα πριν γίνει μεγάλη η διασπορά τους. Ήταν αναμενόμενο ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι/ες με τέτοιες καταστάσεις. 

Η διοίκηση του Δήμου της Καλλιθέας δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής καμία απολύτως δημόσια ενημέρωση. Δεν υπάρχει σοβαρή μέριμνα από πλευράς του κυρίου Κάρναβου, παρόλο που η Καλλιθέα πήρε ένα σημαντικό κονδύλι για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Ζητάμε να παρθούν μέτρα άμεσα και να υπάρξει ενημέρωση στους πολίτες. Η ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης και του Δήμου μπορεί να κοστίσει ζωές. 

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών και  υγειονομικών που βγαίνουν με αλλεπάλληλες  κινητοποιήσεις να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις και ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την κυβέρνηση. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση ενισχύει την αστυνομία και επιβάλλει μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας για το θεαθήναι. 

Η «Μια Πόλη στον Δρόμο» απαιτεί:

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ άμεσα από τον ΕΟΔΥ
  • Προσλήψεις στην υγεία και την παιδεία  
  •  Μαζικούς εμβολιασμούς
  • Ενημέρωση από το Δήμο για την τοπική κατάσταση της πανδημίας και σοβαρό σχεδιασμό για την αντιμετώπισή της. 

Comments are closed.