«ΜΙΑ ΠΟΛΗ στο ΔΡΟΜΟ»: Καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζομένου σε επιχείρηση στην Καλλιθέα…

0
478

Θύμα ξυλοδαρμού από τους εργοδότες του έπεσε εργαζόμενος σε κομμωτήριο στην Καλλιθέα. Όπως έχει καταγγελθεί, στη συγκεκριμένη επιχείρηση επικρατούσε εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία προς τους υπαλλήλους, με υποχρεωτικές απλήρωτες υπερωρίες, εξαναγκασμό σε υποχρεωτική λήψη αδείας (μετά την αναστολή συμβάσεων στην οποία είχε προβεί η επιχείρηση επί καραντίνας) χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων, απειλές και βρισιές για να σπάσει το ηθικό των εργαζόμενων, βιντεοσκόπηση στο χώρο εργασίας χωρίς ενημέρωση και συγκατάθεση των εργαζομένων.Μην μπορώντας να ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση, ο εργαζόμενος Ι.Π. αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του. Τότε, οι δυο εργοδότες του άρχισαν να τον βρίζουν και στη συνέχεια τον χτύπησαν. Ο εργαζόμενος πήγε στο νοσοκομείο και μετά κατήγγειλε αυτό το περιστατικό της απίστευτης εργοδοτικής βίας στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο» καταδικάζει αυτή την εκδήλωση ακραίας εργοδοτικής αυθαιρεσίας και βίας και τάσσεται απερίφραστα στο πλευρό του εργαζόμενοι Ι.Π., αλλά και κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης που καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με εργοδότες οι οποίοι, ενθαρρυμένοι από την πολιτική της κυβέρνησής τους, έχουν αποφασίσει να διασώσουν τα κέρδη τους φορτώνοντας όλο το βάρος της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία στις πλάτες των εργαζόμενων. Γι’ αυτό και τέτοια περιστατικά δεν αποτελούν καθόλου “μεμονωμένα φαινόμενα”. Πριν λίγες μέρες, μια εργαζόμενη στο ξενοδοχείο “Parnis Pallace Hotel Suites” στις Αχαρνές, ξυλοκοπήθηκε άγρια επειδή αρνήθηκε να δουλεύει 16 ώρες την ημέρα. Οι μαφιόζικες πρακτικές των επιχειρηματιών απέναντι στους εργαζόμενους δεν είναι περιθωριακά φαινόμενα. Και πάλι στην Καλλιθέα, πριν από ένα μήνα, ένας επιχειρηματίας (μισθωτής στο Δημοτικό Κοιμητήριο) απείλησε τους εργαζόμενους του δήμου Καλλιθέας, λέγοντάς τους ότι θα στείλει «ανθρώπους του» να τους δείρουν.

Δεν θα αφήσουμε να γίνει “κανονικότητά” μας η εργοδοτική βία και αυθαιρεσία. Απαιτούμε την άμεση καταδίκη των τραμπούκων εργοδοτών και την άμεση δικαίωση του Ι.Π., αλλά και όλων των εργαζόμενων της επιχείρησης.

Comments are closed.