Με μεγάλη καθυστέρηση το άγιο φως στην Ελλάδα

0
484

Σε παζλ για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η άφιξη του αγίου φωτός στις μητροπόλεις της χώρας, καθώς με μεγαλύτερη της μίας ώρας καθυστέρηση αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Τελ Αβιβ το κυβερνητικό αεροσκάφος με την ελληνική αποστολή που μεταφέρει το Αγιο Φως.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός έχει προγραματιστεί να πραγματοποιηθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στην 112η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, περίπου στις 8 το βράδυ, με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Η αλλαγή έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με τον αρμόδιο υφυπουργό, Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος ταξίδευσε στα Ιεροσόλυμα, να μην είναι σε θέση να εξηγήσει γιατί διαφοροποιήθηκε το πρόγραμμα. Εξαιτίας της αλλαγής μάλιστα, αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των μεγάλων ειδησεογραφικών site εκκλησιαστικοί κύκλοι έκαναν λόγο για καθυστέρηση στη μεταφορά του στις μητροπόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας.

«Σε κάποιες εκκλησίες είναι πιθανό να μην φθάσει εγκαίρως» σημείωναν χαρακτηριστικά, ενώ επισήμαιναν ότι η ξαφνική αλλαγή στο πρόγραμμα δείχνει ανεξήγητο οργανωτικό μπάχαλο.

Comments are closed.