Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η σύναξης των Δώδεκα Αποστόλων στις Τζιτζιφιές

0
218

Με πάσα λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε, η μνήμη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ναό του Δήμου Καλλιθέας στην περιοχή των Τζιτζιφιών. 

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αεροκλασίας χοροστατούντος του Επίσκοπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατο Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιο πλαισιούμενο από τον προϊστάμενο του Ιερού ναού πρωτ. π. Δημήτριο Καρβούνη και με τη συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς εικόνος της σύναξης των Δώδεκα Αποστόλων σε δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό την οποία συνόδευσαν τόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας Κων/νος Ευσταθίου όσο και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Ασκούνης, Αντιδήμαρχοι,  Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Προϊστάμενος του ναού πρωτ. π. Δημήτριος Καρβούνης ευχαρίστησε το Θεοφιλέστατο Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιο για την χοροστασία του στον Εσπερινό της Εορτής.

Την ημέρα της εορτής (30/6) το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος και πάλι του Θεοφιλέστατου Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιου.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τίμησαν η αντιδήμαρχος Καλλιθέας κα Άννα Πάσχου, ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας Γιώργος Μαργωμένος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου (ΠΕΝ) Θανάσης Παπαρούπας καθώς και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην εκπρόσωπος τύπου του κινήματος Παύλος Χρηστίδης.

Οι Δώδεκα Απόστολοι

Τη Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων που τιμήσαμε χθες, 30 Ιουνίου, και που οι ίδιοι θα ξεχωρίζουν μέσα στην Ιστορία της Εκκλησίας, σαν οι υπέρλαμπροι αστέρες πρώτου μεγέθους της πνευματικής ζωής, αξίζει να σημειώσουμε ότι τη ζωή του καθενός,  των Αγίων Αποστόλων, σκιαγραφούμε στις ιδιαίτερες γιορτές τους.

Χθες όμως εορτάστηκε η υπενθύμιση της ενότητας που είχαν μεταξύ τους, αλλά και της ηθικής τους, που τόσο συνέβαλε στην πνευματική εν Χριστώ αναγέννηση του κόσμου.

Έχουμε, λοιπόν, χρέος και εμείς οι αγωνιζόμενοι χριστιανοί, να κινούμαστε στα ίχνη τους και με θερμό ζήλο για τη διάδοση του σωτηριώδους μηνύματος του Ευαγγελίου, που διέπνεε κι αυτούς, να γίνουμε μιμητές του έργου τους. Ὡς δωδεκάπυρσος, λυχνία ἔλαμψαν, οἱ Δωδεκάριθμοι, Χριστοῦ Ἀπόστολοι

Comments are closed.