Με ευθύνη του Δήμου 200 παιδιά μένουν εκτός Βρεφονηπιακών Σταθμών στην Καλλιθέα

0
219

Την αγωνία των οικογενειών στην Καλλιθέα που »μάχονται»  να βρουν μια θέση για τα παιδιά τους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Καλλιθέας επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

 Στην ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη κάνει λόγο για ευθύνες του Δήμου Καλλιθέας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού εξασφαλίζοντας την ασφαλή λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών προτίμησε να μειώσει τον αριθμών των παιδιών.

Ακόμη γίνεται αναφορά στο κλείσιμο ενός ακόμη Δημοτικού Σταθμού της πόλης γεγονός που, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στις λαϊκές οικογένειες επισημαίνοντας πως εργαζόμενοι και νέοι γονείς δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την μιζέρια αυτού του συστήματος  απαιτώντας τόσο από το Δήμο Καλλιθέας όσο και από την κυβέρνηση χρηματοδότηση για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έτσι ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καλλιθέας

200 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών στη Καλλιθέα!

Κάθε Σεπτέμβρη τα ίδια! Ο ίδιος βραχνάς για τις οικογένειες στην Καλλιθέα  όπως και στους περισσότερους Δήμους που με το ‘’voucher στο χέρι’’ αγωνιούν για να βρουν μία θέση για τα παιδιά τους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Φέτος οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοίγουν με 200 περίπου αιτήσεις από τις 780 που έγιναν να μην μπορεί να ικανοποιηθούν. Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στη Διοίκηση του Δήμου και την κυβέρνηση που δεν πήραν κανένα μέτρο  για την κάλυψη των αναγκών όσο αφορά κτιριακές υποδομές και προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού.

Τα προβλήματα των βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης μας δεν είναι σημερινά. Το καμπανάκι είχε κτυπήσει από την περσινή χρονιά όταν η διοίκηση του Δήμου εφάρμοσε βάρδιες με μειωμένο ωράριο στη λειτουργία τους, φέρνοντας σε απόγνωση δεκάδες  λαϊκές οικογένειες. Ο λόγος ήταν ότι έλλειπε το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. 

Φέτος και ενώ οι ανάγκες για μια θέση στους σταθμούς του Δήμου είναι αυξημένες (ενδεικτικά οι αιτήσεις ήταν 780 από 630 πέρσι) λόγω της οικονομικής κατάστασης που καταστούν τους ιδιωτικούς σταθμούς απαγορευτικούς για τις λαϊκές οικογένειες, η διοίκηση του Δήμου αντί για περισσότερες προσλήψεις προσωπικού μείωσε τον αριθμό των νηπίων! Δεν πήρε καμία πρωτοβουλία για να διεκδικήσει νέους  χώρους για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την στιγμή μάλιστα που έκλεισε και ένας σταθμός και μάλιστα ο μεγαλύτερος, αυτός της Σαπφούς !

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι γονείς δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε με την μιζέρια αυτού του συστήματος και τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών τους!

Απαιτούμε από Δήμο και Κυβέρνηση την χρηματοδότηση για:

➢ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

➢ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

➢ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ – ΟΧΙ ΠΑΙΔΟΦΥΛΑΚΤΗΡΙΑ !

Επιπλέον, μπροστά στο δύσκολο χειμώνα και το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα λαϊκά εισοδήματα οι κάτοικοι της Καλλιθέας δεν θα ανεχθούμε μεγαλύτερη υποβάθμιση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών από το Δήμο. Την ίδια μάλιστα στιγμή τα ταμεία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων γεμίζουν από υπερκέρδη και κάθε λογής κρατικές επιδοτήσεις.

Να πάρει η Δημοτική Αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα και να διεκδικήσει επιπλέον κρατική χρηματοδότησηγια:

• Να μην επηρεάσει η αύξηση του κόστους ενέργειας την θέρμανση στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ τα  γυμναστήρια και το κολυμβητήριο της πόλης μας.

• Να μην υπάρχουν συνέπειες από την αύξηση των τροφίμων στα γεύματα των παιδικών σταθμών 

• Να μην μετακυλιστεί το κόστος της ακρίβειας στις πλάτες των Δημοτών με αύξηση των δημοτικών τελών στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του 2023.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας έχει επισημάνει όλα τα παραπάνω ζητήματα στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θέτοντας την δημοτική αρχή προ των ευθυνών της.

Καλούμε τους εργαζόμενους, την νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους της Καλλιθέας σε κοινό αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας σε μία ανθρώπινη πόλη!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2022

Comments are closed.