Με αίσθημα υπερηφάνειας οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Καλλιθέας κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο πεσόντων

0
1314

Οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής ΕΚπαίδευση της Καλλιθέας θέλοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες της αντίστασης κατά των ναζί κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των 22 εκτελεσθέντων θυμάτων των Ναζί που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαντζαγριωτάκη και Δοιράνης.


Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Καλλιθέας εστίασε στην αλληλεπίδραση των μαθητών με την τοπική ιστορία. 

Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου και παρασήμων από τους μαθητές αποτίοντας φόρο τιμής στο μνημείο των 22 εκτελεσθέντων, που έπεσαν θύματα από τους Γερμανούς Ναζί κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο σταυροδρόμι των οδών Μαντζαγριωτάκη και Δοϊράνης. 

Η δράση υποστηρίχτηκε από τη Διευθύντρια του σχολείου Νίκη Χατζηχαλεπλή, τους Εκπαιδευτικούς Λία Δεσποτίδου, Νάνσυ Νταφαλιά και Δήμητρα Ζήκου, καθώς και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου γονέων Ηλία Τζήμο. 

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ιδιαίτερη όσο και ουσιαστική πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του Εργαστηρίου καθώς μέσα από τέτοιες δράσεις δημιουργείται ένα αίσθημα υπερηφάνειας και ευημερίας, καθώς τα παιδιά βιώνουν ότι συμμετέχουν σε κάτι σημαντικό συμβάλλοντας και αυτά στην Εθνική μας επέτειο.

Τέτοιου είδους εμπειρίες δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τη συνειδητοποίηση της ιστορία του Ολοκαυτώματος και τις συνέπειές του.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην πρωτοβουλία αυτή δείχνοντας προς όλους ότι το ΕΕΕΕΚ αξίζει την προσοχή μας.

Comments are closed.