Μετά από 41 ημέρες θα καταβάλει ο ΕΦΚΑ τις συντάξεις ΙΚΑ – Ημερομηνίες

0
310

Μετά από 41 ημέρες θα καταβάλει ο ΕΦΚΑ τις συντάξεις Ιουνίου 2022 (στις 20 Απριλίου 2022 είχε καταβάλει τις συντάξεις μηνός Μαΐου 2022) για τους συνταξιούχους ΙΚΑ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8,καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του οι συντάξεις μηνός Ιουνίου 2022 θα καταβληθούν στις 26 Μαΐου 2022.

Το γεγονός ότι οι συντάξεις είχαν καταβληθεί νωρίτερα λόγω του Πάσχα δεν δικαιολογεί την απόφαση του ΕΦΚΑ να αφήσει απλήρωτους τους συνταξιούχους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε περίοδο ενεργειακής κρίσης και όχι μόνο.

Άλλωστε ο ΕΦΚΑ με «πρόσχημα» την πανδημία ουκ ολίγες φορές είχε καταβάλει τις συντάξεις μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα η καταβολή των συντάξεων κύριων και επικουρικών ανά ταμείο θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 25 Μαΐου σε όλους τους συνταξιούχους, με τους τελευταίους δικαιούχους να πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, δηλαδή την Τρίτη 31 Μαΐου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2022 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

▪ Στις 26 Μαΐου 2022, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ,  ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

▪ Στις 27 Μαΐου 2022, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και  ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

▪ Στις 30 Μαΐου 2022 ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Comments are closed.