Μαν. Κωστάκης: Ο Δ. Καλλιθέας ταυτόσημος με τον κοινωνικό στόχο ένταξης & προώθησης των ίσων ευκαιριών σε ΑμεΑ – Απάντηση στην ΕΦ.ΣΥΝ

0
403

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» Μανώλης Κωστάκης αναφορικά με το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Ακατάλληλα τα ΑμεΑ για το Δήμο Καλλιθέας» που αφορούσε καταγγελία υποψήφιας για τη θέση (ΠΕ) Δασκάλων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΘΕΜΑΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΤΙΣ 29-8-2022

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον Οργανισμό Παιδικής Αγωγής και Άθλησης Ν.Π.Δ.Δ. « ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ» σας γνωρίζουμε ότι για το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε  στις  29/8/2022 με τίτλο «Ακατάλληλα τα ΑμεΑ για τον  Δήμο Καλλιθέας, η κ. Α.Β υποψήφια για την θέση (Π.Ε.) Δασκάλων  στα Κέντρα Δημιουργικής απασχόλησης, στα συνημμένα έγγραφα με την αίτηση της , είχε καταθέσει το έγγραφο του ΙΚΑ ΑΠΟ 12-10-2015 «Γνωστοποίηση αποτελέσματος αναπηρίας» στο οποίο αναγράφεται ότι η Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του Κ.Ε.Π.Α διαπίστωσε : «Βαρηκοΐα άμφω στα όρια της κώφωσης εκ γενετής μη αναστρέψιμη, δεν έχει αναπτύξει λόγο», με συνολικό ποσοστό αναπηρίας 80% εφ ‘ όρου ζωής .

Η υποψήφια όμως ουδέποτε κατέθεσε ιατρικό έγγραφο ή γνωμάτευση Επιτροπής Κ.Ε.Π.Α. , από το οποίο να προκύπτει ότι έχει κοχλιακό εμφύτευμα , ακούει και μιλάει κανονικά .

Επίσης σημειώνουμε ότι η υποψήφια είχε δικαίωμα να υποβάλει ένσταση στο ΑΣΕΠ από 21/7/2022 έως 31/7/2022 κατά των αναρτηθέντων πινάκων για τη ΣΟΧ1/2022 του φορέα μας 

Η διενέργεια του διαγωνισμού στον ΑΣΕΠ υπήρξε άψογη , με πλήρη διαφάνεια και σε σχέση με την λοιδορία του «Βολέματος των δικών μας παιδιών» να ενημερώσουμε ότι η δεύτερη κατά σειρά επιτυχούσα, ήταν από το νησί της Σάμου.

Ο Δήμος Καλλιθέαςσταθερά προσανατολισμένος στον κοινωνικό στόχο ένταξης , πρόσβασης και προώθησης των ίσων ευκαιριών, προχώρησε σε επτά προσλήψεις ΑμεΑ καθώς και στην υπογραφή της Χάρτας για την Προσβασιμότητα ΑμεΑ.

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Γιάννης Γάλλος»παρέμεινε ανοιχτό για τους συμπολίτες μας με αναπηρία καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας.

Αναμένουμε να δημοσιεύσετε την απάντηση μας , στην ίδια θέση του ρεπορτάζ.  

Εμμανουήλ Κωστάκης 

Πρόεδρος Οργανισμού Παιδικής Αγωγής & Άθλησης Ν.Π.Δ.Δ. «ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ»

Comments are closed.