«Μέχρι τέλους» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας – Αιχμές για Περιφέρεια και ΚΕΔΕ

0
325

Ομόφωνη, όπως άλλωστε αναμενόταν, ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας για την έκδοση νέου ψηφίσματος κατά των κλητήριων θεσπισμάτων που απέστειλε ο εισαγγελέας κατά του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων μετά από μήνυση που είχε υποβάλει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής», Τρ. Μπουγάς.

Το λόγο πήρε στο ξεκίνημα της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος ο οποίος υπήρξε ιδιαίτερα «επιθετικός» προς την εξέλιξη που είχε η συγκεκριμένη μήνυση.

Την ίδια αντίδραση είχαν χρησιμοποιώντας μάλιστα και με βαρύς χαρακτηρισμούς και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Κώστας Ασκούνης, Γιάννης Βακαλόπουλος, Έλενα Αυγερινού και Δήμητρα Γεμιτζόγλου καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Μαργωμένος, Γιώργος Αντωνακάκης και Θόδωρος Παπαθανασόπουλος ο οποίοι υπήρξαν ιδιαίτερα επικριτικοί και για τη στάση τόσο της Περιφέρειας Αττικής, η οποία απέρριψε αίτημα για ψήφισμα συμπαράστασης, όσο και για την Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς δεν δήλωσε συμπαράσταση στον αντιπρόεδρο της και Δήμαρχο Καλλιθέας.

Το σύνολο των ομιλητών επεσήμαναν ακόμη πως είναι πολιτικά απαράδεκτο να καλούνται ως κατηγορούμενοι  σε δίκη Δημοτικοί Σύμβουλοι με ανυπόστατες  κατηγορίες από τον συγκεκριμένο πρώην δημοτικό σύμβουλο στηριγμένο επίσημα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» και φερόμενο υποψήφιο βουλευτή με το κόμμα του καταδικασμένου Κασιδιάρη στις επερχόμενες εκλογές.

Τέλος ομόφωνα ζητήθηκε από όλους, θα συμπεριληφθεί και στο ψήφισμα, να παυθεί άμεσα η οποιαδήποτε δίωξη των αιρετών συμβούλων  και να μην παραπεμφθούν σε δίκη.

Στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος έκαναν παρέμβαση τόσο η δικηγόρος που έχει αναλάβει το θέμα όσο το Σωματείο Οικοδόμων Καλλιθέας καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας Γιώργος Φωτεινόπουλος της παράταξης «Προοπτική Ζωής» δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στους Δημοτικούς Συμβούλους που έχουν μηνυθεί, καθώς ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποιο κλητήριο θέσπισμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είμαστε όλοι μαζί».

Comments are closed.