Λ. Αυγενάκης: «Τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους δεν καταργούνται» – Αναδιάταξη με κανόνες διαφάνειας & ελέγχου

0
490


Πλήρες αναμορφωμένο σχέδιο για τα Π.Α.γ.Ο. ώστε να καταστούν πιο λειτουργικά, να απευθύνονται σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, που όντως τα έχουν ανάγκη και το ετήσιο κόστος τους -6,5 εκατ.- να έχει αντίκρισμα

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν καταργούν και δεν περικόπτουν τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο), όπως παραπλανητικά υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο της επιβεβλημένης και αναγκαίας αναδιάταξης, ανασχεδιασμού και αναδιαμόρφωσης των Π.Α.γ.Ο. με κανόνες διαφάνειας, ελέγχου και αξιολόγησης του παραγόμενου έργου τους -και όχι κατάργησής τους- το Υφυπουργείο Αθλητισμού αποφάσισε ότι δεν θα συμμετάσχει οικονομικά για την περίοδο 2021-2022 στα ανωτέρω προγράμματα, με την υπάρχουσα δομή τους.

Τα Προγράμματα των Π.Α.γ.Ο επιβάλλεται να επανεξετασθούν πλήρως, καθώς τα ποσά που δαπανώνται (6,439 εκατ. ευρώ) δεν ανταποκρίνονται στην αποτελεσματικότητα τους στις τοπικές κοινωνίες και για τους λόγους αυτούς εγείρονται εύλογες διαμαρτυρίες.

Προκειμένου τα Π.Α.γ.Ο. να καταστούν αποδοτικότερα και να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των Δήμων ανά την Επικράτεια, αλλά και των αθλουμένων τους, καθώς και να προωθούν στην πράξη τον μαζικό αθλητισμό, πρέπει να επαναοριοθετηθούν σε πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, όπως για παράδειγμα ο προσανατολισμός τους σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες. Κι επιπλέον να ελέγχεται η εφαρμογή τους και να αξιολογείται το παραγόμενο αποτέλεσμά τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ζητήθηκε ήδη, λοιπόν, από την αρμόδια Διεύθυνση της Γ.Γ.Α. να καταθέσει άμεσα πλήρες αναμορφωμένο σχέδιο με «πακέτο» προτάσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί, όσο το δυνατό ταχύτερα, η αναδιάταξη των Π.Α.γ.Ο. σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Σκοπός η αναδιαμόρφωση των Π.Α.γ.Ο. από την νέα περίοδο, ώστε να καταστούν πιο λειτουργικά και αποδοτικά με διαφανείς κανόνες.

Τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους οφείλουν να απευθύνονται σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, που όντως τα έχουν ανάγκη και τα χρήματα που δαπανά η Πολιτεία να πιάνουν τόπο και να έχουν αντίκρισμα, όπως επιθυμεί κάθε Έλληνας φορολογούμενος.

Comments are closed.