«Λευκός καπνός» στη συνάντηση Δημάρχων με το υπ. Υγείας – Ανοίγει το κέντρο Covid στην Καλλιθέα

0
79

«Λευκό καπνό» έβγαλε η συνάντηση των Δημάρχων και Αντιδημάρχων των Δήμων Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Ν. Σμύρνης και Αλίμου με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα για την επαναλειτουργία του κέντρου covid στο Κ.Υ. Καλλιθέας (πρώην ΙΚΑ).

Πιο συγκεκριμένα μετά την κοινή επιστολή των Δημάρχων με την οποία απαιτούσαν την επαναλειτουργία του κέντρου αναφοράς covid στην Καλλιθέα και με δεδομένο ότι δεν είχε υπάρξει σχετική απάντηση οι Δήμαρχοι Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Νέας Σμύρνης Παναγιώτης Γιατζίδης και Αλίμου Νίκος Αλεξόπουλος επισκέφθηκαν το Υπουργείο Υγείας όπου συναντήθηκαν με την αναπληρώτρια Υπουργό Μίνα Γκάγκα.

Η κα Γκάγκα αν και δεν είχε ενημερωθεί για τη συνάντηση δέχθηκε αμέσως τους Δημάρχους και συζήτησε μαζί τους ακούγοντας με ιδιαίτερη προσοχή για τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την απόφαση της 1ης ΥΠΕ Αττικής να κλείσει το κέντρο αναφοράς covid στην Καλλιθέα.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας έδειξε ότι κατανοεί απόλυτα το αίτημα των Δημάρχων οι οποίοι εκπροσωπούν το Νότιο Τομέα Αθήνας, οι πολίτες του οποίου θα έπρεπε να «ξενιτευτούν» για να εξυπηρετηθούν για τη δωρεάν εξέταση μοριακού ή  rapid test.

Η κα Γκάγκα δεσμεύτηκε για την άμεση επαναλειτουργία του Ιατρείου αναφοράς Cοvid του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας αποκαθιστώντας ουσιαστικά την «αταξία» που δημιούργησε η συγκεκριμένη απόφαση.

Ωστόσο θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι όσο ευγενική υπήρξε η αναπληρωτής Υπουργός τόσο αγενής υπήρξε συνεργάτης του «προθαλάμου» της του οποίου η συμπεριφορά προς τους αντιδημάρχους Καλλιθέας Άννα Γιαννακού – Πάσχου, Γιώργο Καλαμπαλίκη και τους εκπροσώπους του Τοπικού Τύπου ήταν επιεικώς απαράδεκτη.

Μετά το τέλος της συνάντησης οι Δήμαρχοι Καλλιθέας ΔημήτρηςΚάρναβος, Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο  Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης Παναγιώτης Γιατζίδης και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και θεμάτων Αλίμου Νίκος Αλεξόπουλος προχώρησαν σε δηλώσεις για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις

Comments are closed.