«Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας: Το δικαίωμα των μαθητών για μόρφωση και υγεία δεν καταστέλλεται!

0
441

Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας στηρίζει τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών στο Δήμο Καλλιθέας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις καταλήψεις των μαθητών στην Καλλιθέα η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει πως θα είναι στο πλευρό των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών με κάθε τρόπο..

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα εκπαιδευτικών – μαθητών και γονιών της πόλης μας.

Τα υπαρκτά και χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης και τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, είναι αυτά που κινητοποιούν τους μαθητές σήμερα.

Με διάφορες μορφές αγώνα και με κεντρικό σύνθημα «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή» οι μαθητές των σχολείων μας διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα τους

Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση επιστρατεύει διάφορες μεθόδους προκειμένου να συκοφαντήσει, να τρομοκρατήσει τον αγώνα των μαθητών, με απειλές προσπαθεί να κόψει την αγωνιστική διάθεση μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, γιατί για ακόμα μία φορά θέλει να βάλει τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Πρακτικές φίμωσης και εκφοβισμού είχαμε από διευθυντές και καθηγητές σχολείων στην Καλλιθέα, που απειλούσαν μαθητές και γονείς ότι αυτά που κάνουν είναι παράνομα και ότι θα καλέσουν την Αστυνομία ή τον εισαγγελέα. Φτάσανε μάλιστα σε σημείο να ζητάνε ονόματα μαθητών που αγωνίζονται αλλά και να απειλούν επίσης ότι αν προκληθεί φθορά στα σχολεία θα πληρώσουν οι μαθητές ή οι γονείς.

Κουβέντα όμως δεν βγάζουν για τις υπαρκτές φθορές που υπάρχουν στα σχολεία εδώ και πολύ καιρό για τις οποίες κανείς δεν έχει κάνει κάτι, όπως τα σπασμένα τζάμια στο 6ο Γυμνάσιο Καλλιθέας ή οι ανύπαρκτες αίθουσες και εργαστήρια στη Σιβιτανίδειο.

Φορτώνουν στους μαθητές αιτήματα για μη χρήση μάσκας γιατί θέλουν να αποκρύψουν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματά τους για άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, για δεκάδες κτηριακά προβλήματα, για 15 μαθητές ανά τάξη!!!

Το δικαίωμα των μαθητών για μόρφωση και υγεία δεν καταστέλλεται!

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα βάλουν τον αγώνα των μαθητών στο γύψο. Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών με κάθε τρόπο, όπως άλλωστε πράξαμε από την πρώτη στιγμή μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Θα μας βρουν μπροστά τους, απαιτούμε:

• Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές -το πολύ- ανά τάξη, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας.

• Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λπ.).

• Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Comments are closed.