“Λαϊκή Συσπείρωση” Καλλιθέας: Ζητά άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου

0
812

Με επιστολή της, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Κυριακόπουλο, η Δημοτική Παράταξη “Λαϊκή ΣυσπείρωσηΚαλλιθέας, με αφορμή την πρόταση νόμου για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, ζητά την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση“, που κοινοποιεί το αίτημα της και προς τις υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις, ζητά επί της ουσίας να γίνει συζήτηση για τον εκλογικό νόμο βάζοντας παράλληλα και τους άξονες των άρθρων που θεωρεί απαράδεκτους καθώς φέρνουν περιορισμούς και αποκλεισμούς που αλλοιώνουν τον ρόλο της αυτοδιοίκησης.

Η επιστολή της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Καλλιθέας προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Κυριακόπουλο

Προς
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας

κ. Κυριακόπουλο Γεώργιο 

Κοινοποίηση:

Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Κάρναβο  Δημήτριο

Συνδυασμούς του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας:

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ»

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ»

«ΤΩΡΑ Καλλιθέα »

«ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»

& Ανεξάρτητους  Δημοτικούς Συμβούλους

Κύριε Πρόεδρε,

Η κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση νόμου για νέο εκλογικό νόμο στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. Οι άξονες της πρότασης είναι οι εξής:

  • Εκλογή δήμαρχου/περιφερειάρχη με ποσοστό 43%.
  • Τα 3/5 των εδρών δίνονται στον επιτυχόντα συνδυασμό και τα 2/5 στην αντιπολίτευση.
  • Τίθεται όριο για την κατανομή των εδρών το 3%.
  • Μειώνεται ο αριθμός των εδρών σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια με μια κλιμάκωση από τους μικρούς δήμους στους μεγαλύτερους.
  • Επαναφέρεται το κοινό ψηφοδέλτιο δήμων και κοινοτήτων με πληθυσμό άνω των 500 κατοίκων και μπαίνει ως προϋπόθεση εγκυρότητας του ψηφοδελτίου ο συνδυασμός να κατεβάσει τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων στο σύνολο των κοινοτήτων. Στην Αττική καταργούνται οι κοινότητες πλην ορισμένων εξαιρέσεων.
  • Διατηρείται το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων.
  • Αυξάνονται κατά πολύ τα παράβολα. Πιο συγκεκριμένα κατά 150% για τους υποψήφιους περιφερειάρχες, κατά 100% για τους υποψήφιους δημάρχους και κατά 60% για τους περιφερειακούς, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.

Η πρόταση νόμου της κυβέρνησης φέρνει νέους απαράδεκτους περιορισμούς και αποκλεισμούς ως συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών που έχουν προωθηθεί στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό αντιδραστικό πλαίσιο μετατρέποντας δήμους και Περιφέρειες σε μοχλό για την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων.

Ζητάμε να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τον νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Διοίκηση».

Βακαλόπουλος Γιάννης

Αντωνακάκης Γιώργος

Ιορδανίδου Νανά (Παρθένα)

Comments are closed.