Με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας ζητά την λήψη των άμεσων αναγκαίων μέτρων τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Δημοτική Αρχή που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή παρουσία εκπαιδευτικού προσωπικού εργαζομένων και μαθητών στα σχολεία, ενώ επισημαίνει πως κυβέρνηση και δημοτική αρχή αγνόησαν τις εισηγήσεις των συλλόγων γονέων και των συλλόγων των εκπαιδευτικών για τα μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν.
Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας
Άλλο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην πόλη μας. Μετά από αυτό εκπαιδευτικού στο 8ο Δημοτικό σχολείο ανακοινώθηκε και κρούσμα σε εργαζόμενο στο βρεφονηπιακό σταθμό Σωκράτους 131, ο οποίος έκλεισε για δεκατέσσερις ημέρες. Η έξαρση που παρατηρείται αποκαλύπτει τους κινδύνους που εγκυμονούν από τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, καθαριότητα, υποδομές και μέτρα προστασίας.
Την ίδια στιγμή στο 7ο Λύκειο Καλλιθέας με βάση τον κυβερνητικό Νόμο που δεν δικαιολογεί δήθεν “μικρό” αριθμό παιδιών ανά τάξη, έγινε σύμπτυξη της Β΄ Τάξης από 4 τμήματα σε 3 με αποτέλεσμα να στοιβάζονται σε αίθουσες 24 & 26 μαθητές ,και αυτό σε καιρό πανδημίας!!!
Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της Δημοτικής αρχής της Καλλιθέας γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο προκειμένου να εξασφαλίσει το άνοιγμα των σχολείων και των παιδικών σταθμών με τους καλύτερους δυνατούς όρους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Δεν ικανοποίησαν κανένα από τα μέτρα που πρότειναν σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών, με βάση την πείρα τους και την άμεση γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ:
Εδώ και τώρα η κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή Καλλιθέας να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα με προτεραιότητα
1. Άμεση μείωση των μαθητών ανά τάξη
2. Να προσληφθούν επιπλέον καθαρίστριες για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων του δήμου. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρους.
3. Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια επαρκούς ποσότητας Μέσων Ατομικής Προστασίας, ειδών καθαρισμού, αντισηπτικών κλπ.
4. Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να υπάρξει παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
5. Μόνιμη παρουσία νοσηλευτών σε κάθε σχολείο και σταθερή παρουσία γιατρών σε ομάδες σχολείων.