Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας: δωρεάν tablet, laptop και δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet για όλους τους μαθητές…

0
357

Με ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» παίρνει θέση στη δημόσια συζήτηση που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες (Δήμος, Αντιπολίτευση, ΕΛΜΕ Ν.Σμύρνης- Καλλιθέας, Ένωσης Γονέων), σχετικά με τα κριτήρια που έθεσε η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας για τη χορήγηση Tablet στους μαθητές.

Στην ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καλλιθέας ασκείται κριτική για το τρόπο της ελλιπούς χρηματοδότησης της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι στο οποίο παίρνει μέρος και η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, την οποία κατηγορεί ότι χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε τα κριτήρια για τη χορήγηση του ψηφιακού εξοπλισμού στους μαθητές, τα οποία χαρακτηρίζει πιο επαίσχυντα από αυτά της κυβέρνησης.

Τέλος η Δημοτική Παράταξη καταθέτει δημόσια τις δικές της προτάσεις καλώντας παράλληλα τους πολίτες να μην πληρώσουν ξανά οι γονείς ακριβά την μόρφωση των παιδιών τους!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απριλίου 29, 2020 bylaiki.syspeirwsh.kall@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


Τις τελευταίες μέρες διεξάγεται ένας αγώνας δρόμου από τη κυβέρνηση της Ν.Δ, με αποκορύφωμα το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, ώστε να μας πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς, ρίχνοντας το βάρος των ευθυνών για μια ακόμη φορά στις λαϊκές οικογένειες. Το Υπ. Παιδείας, μετά την επικοινωνιακή προσπάθειά τους να δείξουν ότι τάχα ενδιαφέρονται για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό πρώτα των μαθητών και μετά των σχολείων, που αποδείχτηκε μεγάλη κοροϊδία, φαίνεται ότι δε σκοπεύουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Σχεδόν δύο μήνες μετά την υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας των σχολείων έχουν αφήσει τους εκπαιδευτικούς, χωρίς καμία έμπρακτη στήριξη, να σηκώνουν μόνοι τους τη μεγάλη προσπάθεια να σταθούν δίπλα στους μαθητές τους. Έχουν αφήσει γονείς και μαθητές να αγωνίζονται να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τα λιγοστά και συνήθως ανεπαρκή μέσα που διαθέτει κάθε οικογένεια! 

Συγκεκριμένα, με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δίνεται η δυνατότητα στις Σχολικές Επιτροπές να προμηθεύουν ψηφιακό εξοπλισμό, έπειτα από αιτιολογημένο αίτημα του διευθυντή του σχολείου, από το οποίο προκύπτει το αναγκαίο πλήθος των φορητών συσκευών (laptops, notebooks, netbooks ή tablets) και συνδέσεων διαδικτύου, οι οποίες απαιτούνται για τη στήριξη μαθητών που έχουν ανάγκη. 

Η ΠΝΠ προβλέπει ότι τα προμηθευόμενα είδη αποτελούν εξοπλισμό του σχολείου και παραδίδονται προς προσωρινή χρήση στους δικαιούχους μαθητές με ονομαστικά πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής, για όσο διάστημα αυτό απαιτείται. 
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλλιθέας, μπαίνει πρόθυμα στο επικοινωνιακό αυτό παιχνίδι της Κυβέρνησης και με δική της πρωτοβουλία χωρίς καν να υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, βάζει δικά της κριτήρια, ακόμα πιο επαίσχυντα, για την απόκτηση ψηφιακού εξοπλισμού για τους μαθητές. 
Παρόλα αυτά οι εκπαιδευτικοί, όλες αυτές τις μέρες, στηρίζουν τους μαθητές τους στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, με όλα τα μέσα, πολλές φορές σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής. Ταυτόχρονα απαιτούν με αποφάσεις των σωματείων τους να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για την κάλυψη όλων των ελλείψεων σε τεχνικό εξοπλισμό, που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες των μαθητών τους, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας σας καλεί να μη συναινέσετε στο κάλεσμα της κυβέρνησης. Να μην πληρώσουν ξανά οι γονείς ακριβά την μόρφωση των παιδιών τους! Να στηρίξετε τα αιτήματα του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος απαιτώντας από την κυβέρνηση: 

  • Να εξασφαλιστούν με ενιαίο τρόπο για όλους τους μαθητές/τριες όλα τα αναγκαία μέσα: δωρεάν tablet, laptop, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet .
  • Η όποια κάλυψη μαθητών και σχολείων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό πρέπει να είναι με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση και όχι από τα ταμεία των σχολικών επιτροπών ή από τον προϋπολογισμό των Δήμων, επιβαρύνοντας στην ουσία την τσέπη των δημοτών.
  • Καμία εμπλοκή ιδιωτών-χορηγών στον εξοπλισμό και την λειτουργία των σχολείων .
  • Καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο για κανένα σπίτι.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ 
ΝΑΝΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ

Comments are closed.