«Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας: Δεν πάει άλλο!!! Αντιπλημμυρικά μέτρα προστασίας τώρα!!!

0
454

Τη διαχρονική έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού που θέτει κάθε φορά σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων, ιδιαίτερα στην περιοχή των Τζιτζιφιών, επισημαίνει με νέα ανακοίνωση της η  «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας.

Η Δημοτική Παράταξη τονίζει στην ανακοίνωση της πως «Δεν πάει άλλο» ζητώντας να προχωρήσουμε στη διεκδίκηση αντιπλημμυρικών μέτρων προστασίας τώρα, βάζοντας πλέον μπροστά τις ανάγκες μας.

Τέλος στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στις αποζημιώσεις που δεν έχουν καταβληθεί ακόμη στους κατοίκους που είχαν πληγεί από την προ τετραετίας πλημμύρα.

Η Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καλλιθέας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους κατοίκους της Καλλιθέας αυτές τις δύσκολες ώρες, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Από νωρίς το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ περιόδευε στην περιοχή κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής την Χριστίνα Μπέλλα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ και Γραμματέα της ΤΟ Νότιων Συνοικιών και της Λαϊκής Συσπείρωσης με τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Βακαλόπουλο και Νανά Ιορδανίδου.

Στον απόηχο της κακοκαιρίας, η οποία ακόμη δεν έχει εκτονωθεί, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ισόγεια και υπόγεια σπίτια, καταστήματα και γκαράζ έχουν πλημμυρίσει και οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν μόνοι τους να βρουν λύση να σώσουν τις περιουσίες τους. Ιδιαίτερα στην περιοχή των Τζιτζιφιών γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η κατάσταση είναι τραγική. Οι κάτοικοι της περιοχής δικαίως αγανακτούν, αφού οι ίδιες πολυκατοικίες που πλημμύρισαν τώρα, είχαν πλημμυρίσει και πριν 4 χρόνια και ακόμη δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις τους από την Περιφέρεια

Να σημειωθεί ότι τα νήπια που φοιτούν στο 3ο Νηπιαγωγείο (παρακείμενο του ΚΠΙΣΝ) ,που στεγάζεται στο ισόγειο του 8ουΔημοτικού, φυγαδεύτηκαν στην αγκαλιά νηπιαγωγών και γονέων για να γλιτώσουν από το νερό! Δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα τα παιδιά μας να «πνίγονται» μέσα στα σχολεία! 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας καλεί τον λαό της Καλλιθέας να διεκδικήσουμε αντιπλημμυρικά μέτρα προστασίας τώρα! Η διαχρονική έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού θέτει κάθε φορά σε κίνδυνο την ασφάλειά μας. Δεν πάει άλλο! Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας!

Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, γιατί όπως έδειξε και η πρόσφατη πείρα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Comments are closed.