«Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας: Δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να συμπεριφέρεται σαν το χειρότερο εργοδότη

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας καταγγέλει την στάση του δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση των σχολικών φυλάκων, καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση προχώρησε σε ένσταση στον ΕΦΚΑ για τον καταλογισμό ασφαλιστικών εισφορών επτά σχολικών φυλάκων που εργάζονται στο Δήμο Καλλιθέας. Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο ενώ κ. Κάρναβος στο δημοτικό συμβούλιο είχε δηλώσει ότι θα αρθεί η ένσταση στη συνέχεια υπαναχώρησε.

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας

Η λαϊκή συσπείρωση Καλλιθέας καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή της ΝΔ για τη στάση της ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση των σχολικών φυλάκων. 

Συγκεκριμένα ο Δήμος Καλλιθέας έχει προχωρήσει σε ένσταση στον ΕΦΚΑ για τον καταλογισμό ασφαλιστικών εισφορών επτά σχολικών φυλάκων. 

Είναι μια ενέργεια κοινωνικά και πολιτικά απαράδεκτη. Αφήνει για χρόνια ανασφάλιστους εργαζομένους, ενώ έχει μπλοκάρει ακόμη και τη δυνατότητα απονομή σύνταξης σε εργαζόμενη. Δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να συμπεριφέρεται σαν το χειρότερο εργοδότη!

Αυτή η ενέργεια έρχεται σε μία περίοδο που επιπλέον λόγω της πανδημίας τα σχολεία μας έχουν ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό καθαριότητας και άλλο βοηθητικό προσωπικό.

Άραγε έτσι αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή της ΝΔ αυτή την ανάγκη; Με εργαζόμενους χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα;

Γιατί υπαναχώρησε ο Δήμαρχος κ. Κάρναβος από τη συλλογικά εκφρασμένη τοποθέτηση προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, ότι θα αρθεί η ένσταση; 

Δε μπορεί ο κ. Δήμαρχος να κρύβεται πίσω από “υπηρεσιακές διαδικασίες”.

Απαιτούμε τώρα να αρθεί η ένσταση στον ΕΦΚΑ.

Η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα των σχολικών φυλάκων και όλων των εργαζομένων!

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας

Comments are closed.