Λίγο πριν το Lockdown; Κρίσιμο το επόμενο 10ημερο για την Αττική…

0
474

Η Αττική λόγω και της πληθυσμιακή της κατανομής έχει δυστυχώς την μεγαλύτερη αύξηση στα ημερήσια κρούσματα και πλέον βρίσκεται στο μικροσκόπιο της επιτροπής επιστημόνων του ΕΟΔΥ και φυσικά της κυβέρνησης. Οι επιδημιολόγοι λόγω της ταχύτατης αύξησης των κρουσμάτων βρίσκονται στο κόκκινο και οι εισηγήσεις τους πλέον παίρνουν δραματικό χαρακτήρα.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στ. Πέτσα ο οποίος ανέφερε ότι το lockdown βρίσκεται και πάλι στην αντζέντα της κυβέρνησης για την Περιφέρεια Αττικής, έστω και αν ακόμα είμαστε μακρυά. Την σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα άφησε όλα ανοιχτά.

Οι επιδημιολόγοι με βάση τα πρωτόκολλα προτείνουν να περιμένει η κυβέρνηση για 15 ημέρες να δουν κατά πόσο αποδίδουν τα τελευταία μέτρα. Ουσιαστικά αυτό που περιμένουν να δουν επιστήμονες και κυβέρνηση είναι μια σταθεροποίηση και μια πτωτική τάση των κρουσμάτων. Ωστόσο αν αυτό δεν συμβεί τα επόμενα μέτρα που θα επιβληθούν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του NewsIT, τότε θα έχουμε:

Γενική χρήση μάσκας

Περαιτέρω μείωση του ωραρίου στα καταστήματα εστίασης (22:00)

Αναστολή όλων των εκδηλώσεων

Φυσικά αν πάμε στα ανωτέρω μέτρα ήδη η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκεται στον προθάλαμο του καθολικού lockdown.

Comments are closed.