Κ. Ασκούνης: «Όχι στη συγκάλυψη. Καταγγελία εργαζομένων για μαγειρέματα σε διαγωνισμό…»

0
285

Στην καταγγελία που είχε γίνει από τον Τμηματάρχη Διαχείρισης, Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων του Δήμου Καλλιθέας για εξύβριση και απειλή του από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και Διευθυντή της υπηρεσίας, καθώς ο ίδιος είχε διαφωνήσει με τους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού συντήρησης του 1.045.000 €, αναφέρεται με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.

Ο κ. Ασκούνης επισημαίνει, στην ανακοίνωση του, πως για το συγκεκριμένο διαγωνισμό τόσο ο ίδιος όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» Θοδωρής Παπαθανασόπουλος είχαν καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο το γεγονός καταθέτοντας και τα σχετικά έγγραφα, χωρίς ωστόσο ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος να διερευνήσει σε βάθος τις καταγγελίες.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης καλεί το Δήμαρχο Καλλιθέας «…να ακυρώσει η ανακοίνωση άμεσα την παρούσα σύμβαση που ζημιώνει τον Δήμο…».

Αναλυτικότερα η Ανακοίνωση του κ. Κώστα Ασκούνη

Οι αποφάσεις του Δημάρχου μέσω της Οικονομικής Επιτροπής ζημιώνουν τον Δήμο και την τσέπη των πολιτών. Πρόσφατα εγκρίθηκε για πρώτη φορά η συντήρηση των οχημάτων σε εταιρεία – μεσάζοντα – με έκπτωση μόλις 5%, όταν μέχρι σήμερα οι αντίστοιχες εκπτώσεις κυμαίνονταν μεταξύ 25%-30%!!!

Στην έγκριση των όρων διακήρυξης είχαμε έγκαιρα επισημάνει στη δημοτική αρχή, ότι η διαδικασία του μεσάζοντα είναι απαράδεκτη για δημόσιο φορέα και ότι αυτή εν τέλει, θα ζημιώσει οικονομικά τον Δήμο. Όπερ και εγένετο.

Αυτό συμβαίνει γιατί η ανάδοχος εταιρεία, η οποία δεν συντηρεί οχήματα αλλάαναθέτει την εργασία σε τρίτους, έχει ως αποτέλεσμα το τελικό ποσό που πληρώνει ο Δήμος να επιβαρύνεται ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΚΕΡΔΟΣ, τόσο του μεσάζοντα, όσο και των τρίτων ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΠΑ 24%.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό εμπλέκεται και η καταγγελία που είχε γίνει από τον Τμηματάρχη Διαχείρισης, Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων. Για αυτήν την καταγγελία ο Αντιδήμαρχος και ο Διευθυντής στην έγγραφη αναφορά τους προς τον Δήμαρχο, ισχυρίζονται ότι ο Τμηματάρχης τους αποκάλεσε «ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ» και άλλα πολλά.

Ο ίδιος τελικά, αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του στον Δήμαρχο, όταν εξυβρίσθηκε και απειλήθηκε σε σύσκεψη με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και Διευθυντή, επειδή είχε το θάρρος να διαφωνήσει με τους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού συντήρησης του 1.045.000 €, όταν κατά δήλωση του Δημάρχου ο μέσος όρος συντήρησης ανέρχεται σε 350.000 € το χρόνο!!!

Όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο εγώ όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαθανασόπουλος, καταγγείλαμε το γεγονός και καταθέσαμε τα σχετικά έγγραφα, ο Δήμαρχος αντί να διερευνήσει σε βάθος τις σοβαρές καταγγελίες, προτίμησε να δηλώσει ότι «ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ». Επέλεξε το «ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ».

Έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες που πληρώνουν δημοτικά τέλη να τους ενημερώνουμε και να καλέσουμε τον Δήμαρχο ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ άμεσα την παρούσα σύμβαση που ζημιώνει τον Δήμο.

Comments are closed.