Κ. Ασκούνης: Όχι ΠΡΟΚΑΤ στους αύλειους χώρους

0
223

Για προχειρότητα και ανευθυνότητα του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου κάνει λόγω σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Ασκούνης σχετικά με την τοποθέτηση μιας ακόμη αίθουσας ΠΡΟΚΑΤ στον αύλειο χώρο του 1ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα παιδιά που συμμετέχουν στη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ο πρώην Δήμαρχος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση του, επισημαίνει πως 4 χρόνια η διοίκηση του Δήμου δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε ένα σύγχρονο και ασφαλές Νηπιαγωγείο με αποτέλεσμα να καταφεύγει πλέον στην εύκολη λύση των ΠΡΟΚΑΤ.

dav

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του κ. Κώστα Ασκούνη

Με κάθε πρόσφορο μέσο που διαθέτουν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση του Δημάρχου Καλλιθέας να τοποθετήσει ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες Νηπιαγωγείων στους αύλειους χώρους των Δημοτικών Σχολείων. 

Ο κ. Κάρναβος, εδώ και 4 χρόνια, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε ένα σύγχρονο και ασφαλές Νηπιαγωγείο που να αξίζει στα νήπια του 21ου αιώνα.

Αντίθετα, προτίμησε με προχειρότητα και ανευθυνότητα να καταφύγει στην εύκολη λύση της τοποθέτησης ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών στους αύλειους χώρους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον προαυλισμό και την ασφάλεια των μαθητών.

Οι αύλειοι χώροι είναι από τους λίγους πλέον ελεύθερους χώρους που τα παιδιά μπορούν να ΠΑΙΖΟΥΝ υπαίθρια, σε καθημερινή βάση, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικοί ως χώροι για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών.

Η τοποθέτηση μιας ακόμη ΠΡΟΚΑΤ αίθουσας στον αύλειο χώρο του 1ου Νηπιαγωγείου, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, είναι ενδεικτική της ποιότητας των σχολείων που οραματίζεται η Δημοτική Αρχή.

Comments are closed.