Κ. Ασκούνης: Χωρίς parking το Εμπορικό Κέντρο με υπογραφή Κάρναβου

Την ανάγκη δημιουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης στο Εμπορικό Κέντρο της Καλλιθέας αναφέρει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Ασκούνης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας αναφερόμενος στο οικόπεδο που βρίσκεται επί των οδών Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων, ιδιοκτησίας του Δήμου, επισημαίνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πως αποτελεί μία από τις τελευταίες ευκαιρίες το Εμπορικό Κέντρο να αποκτήσει έναν μεγάλο χώρο στάθμευσης και δε θα πρέπει να πάει χαμένη.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Ασκούνης κάνει λόγο για αστήρικτους ισχυρισμούς του Δημάρχου Καλλιθέας ο οποίος αρνείται τη δημιουργία του υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (Μάρτιος 2021), παρά τις  επιφυλάξεις που είχαν αναφερθεί από την αντιπολίτευση,  για τη δημιουργία μεγάλου Σύγχρονου Πολιτιστικού Κέντρου στο συγκεκριμένο χώρο, στον οποίο προβλέπονται θέσεις στάθμευσης (περίπου 35) μόνο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κέντρου. 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του κ. Κώστα Ασκούνη

ΧΩΡΙΣ PARKING ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΡΝΑΒΟΥ

Ο Δήμος έχει στην ιδιοκτησία του ένα μεγάλο οικόπεδο επί των οδών Μαντζαγριωτάκη & Εσπερίδων. Η συγκεκριμένη έκταση, ναι μεν προορίζεται για Πολιτιστικό Κέντρο, αλλά κάλλιστα μπορεί να δημιουργηθεί ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ που έχει απόλυτη ανάγκη το Εμπορικό Κέντρο της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος αρνείται τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης με αστήρικτους ισχυρισμούς και ευχολόγια για μελλοντική ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Πρόκειται για μία θέση που θέλει να αγνοεί την καθημερινότητα, την οποία βιώνουν τα εμπορικά καταστήματα και οι πολίτες. Μία καθημερινότητα που θα επιδεινωθεί μετά και την πεζοδρόμηση των οδών Πλάτωνος και Γρυπάρη πέριξ της Κεντρικής Αγοράς. 

Ο κ. Κάρναβος επαναλαμβάνει το ίδιο ΜΟΙΡΑΙΟ λάθος που έγινε στο παρελθόν, όταν στήριξε άκριτα τον «Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας Πλατείας Κύπρου» που αντιδρούσε στη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ. Τότε, είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, εξαναγκάζοντας το ΥΠΕΧΩΔΕ και τον Δήμο να ακυρώσουν το έργο.

Επίσης, φέρει ο ΙΔΙΟΣ προσωπικά τεράστια ευθύνη, γιατί ένα πανέτοιμο ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ υπόγειο πάρκινγκ 437 θέσεων επί των οδών Δημητρακοπούλου – Σωκράτους – Ιφιγενείας, σε οικόπεδο του Δήμου, παραμένει κλειστό.

Τώρα είναι η ώρα για ουσιαστικά έργα υποδομής που θα ενισχύσουν την τοπική αγορά και τις επιχειρήσεις που διέρχονται μία παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Το οικόπεδο αυτό αποτελεί μία από τις τελευταίες ευκαιρίες το Εμπορικό Κέντρο να αποκτήσει έναν μεγάλο χώρο στάθμευσης και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ.                                                                               Το θέλουν οι επαγγελματίες, το θέλουν και οι κάτοικοι.                         Είναι η ώρα της ευθύνης.                                                                        Είναι η ώρα των αποφάσεων

Comments are closed.