Κ. Ασκούνης: Χωρίς την αξιωματική αντιπολίτευση η αποψινή «διπλή» συνεδρίαση – Επιστολή

0
353

Την απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την αποψινή «διπλή» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας έκανε γνωστή με επιστολή του προς τον πρόεδρο Κων/νο Ευσταθίου ο επικεφαλής της Κώστας Ασκούνης.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας μετά τον ορισμό τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας για σήμερα 4/7 στις 10 το βράδυ, μετά μάλιστα από την ήδη προγραμματισμένη ειδική συνεδρίαση την ίδια ημέρα 4/7 στις 9 το βράδυ, έστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιεί στον πρόεδρο του Δ.Σ. ότι η Δημοτική Ομάδα της παράταξης «Προοπτική Ζωής – Κώστας Ασκούνης», ως ελάχιστο δείγμα διαμαρτυρίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος στην επιστολή του, δεν θα παραστεί στις αποψινές συνεδριάσεις.

Η επιστολή του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

Κύριε Πρόεδρε,

Η απόφασή σας για ορισμό τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα, Δευτέρα 04/07/2022 και ώρα 22:00, έπειτα από την προγραμματισμένη σημερινή ειδική συνεδρίαση και ώρα 21:00 για τη συζήτηση των Πεπραγμένων του έτους 2020, έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη που έχουμε για απαξίωση και υποβάθμιση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου. Μία υποβάθμιση που ξεκίνησε από τον Αύγουστο του 2019 με την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη μεταφορά τους στην Οικονομική Επιτροπή και η οποία πρόσφατα κρίθηκε αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ιδιαίτερα δε, η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ορίζεται για τις 10 η ώρα το βράδυ είναι μία απόφαση, η οποία δεν έχει προηγούμενο, παρά το ότι εγκαίρως σας το είχαμε επισημάνει, στερώντας μας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα να τοποθετηθούμε και να υπάρξει διάλογος στα τρέχοντα θέματα. Είμαστε βέβαιοι, ότι η Διοίκηση του Δήμου είναι απολύτως σύμφωνη με αυτή την τακτική.  

Για τους λόγους αυτούς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ» σας ενημερώνουμε ότι δεν θα παραστούμε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως ελάχιστο δείγμα διαμαρτυρίας στις πρακτικές που ακολουθείτε.

Ο επικεφαλής    

Κώστας Ασκούνης

Comments are closed.