Κ. Ασκούνης: Το ύστατο χαίρε στον Ηλία Καββαδία…

0
671

Το ύστατο χαίρε του πρώην δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη προς τον συνεργάτη του, επί σειρά ετών στη διοίκηση του Δήμου, τον φίλο και επιστήμονα Ηλία Καββαδία.

Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης κι οδύνης αποχαιρετήσαμε  σήμερα τον Ηλία Καββαδία. 

Η Καλλιθέα είπε το στερνό αντίο σε μία σημαντική προσωπικότητα, σε έναν ανιδιοτελή κι ευαίσθητο άνθρωπο, σε έναν άξιο συμπολίτη μας, ο οποίος αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή του ασχολούμενος με τα κοινά της Καλλιθέας, με το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Ηλίας Καββαδίας γεννήθηκε το 1953 στην Πάτρα, με καταγωγή από την Κεφαλονιά.

Σπούδασε Ιατρική κι ειδικεύτηκε στην Ορθοπεδική Χειρουργική.

Εργάσθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας και στο Νοσοκομείο του Πύργου Ηλείας στα πλαίσια του Ε.Σ.Υ., ενώ από το 1980 εργάστηκε στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

Με βαθιές δημοκρατικές και προοδευτικές αντιλήψεις δεν μπορούσε παρά να ασχοληθεί ενεργά με τα δημοτικά δρώμενα. Εκλέγεται συνεχώς Δημοτικός Σύμβουλος από το 1994 έως το 2014. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος από το 2004 έως το 2012, ενώ υπήρξε Πρόεδρος του Σωματείου Πρόληψης και Καταπολέμησης των Ναρκωτικών «ΘΗΣΕΑΣ» από το 2001 έως το 2012 και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΕΚ από το 1995 έως το 2002. 

Μαζί με τον Ηλία βάλαμε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ευρέως φάσματος κοινωνικών δομών και υπηρεσιών αλληλεγγύης αναδεικνύοντας τον κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Ως Αντιδήμαρχος εργάστηκε με επιμέλεια και ζήλο για την αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων με εφτά ειδικότητες, για τη δημιουργία του Κοινωνικού Μητρώου για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, για την ανάπτυξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, την ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου, της Ιματιοθήκης, για τη θεραπευτική γυμναστική για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, για τις δωρεάν καλοκαιρινές κατασκηνώσεις των μαθητών και πολλά άλλα, αφήνοντας μία μεγάλη παρακαταθήκη στο Δήμο μας..

Σημαντική εξάλλου υπήρξε η συμβολή του στην εδραίωση και διάδοση της αιμοδοσίας σε στενή συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοτών «Κοινωνική Αλληλεγγύη» που είχε έδρα του τα Δημοτικά Ιατρεία.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του για το νόημα και το περιεχόμενο που έδινε στην έννοια του ενεργού πολίτη. «Θεωρώ υποχρέωση του πολίτη να ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης του και αποφάσισα να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια για μία Καλλιθέα πιο ανθρώπινη, με σεβασμό στο περιβάλλον και για μία Διοίκηση πιο κοντά στον πολίτη».

Μα πάνω απ’ όλα ο Ηλίας ήταν γιατρός. Ο γιατρός με το χαμόγελο που προσέφερε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του σε κάθε έναν που είχε ανάγκη. Για όλους είχε ένα καλό λόγο να πει. Σε όλους έδινε απλόχερα τις πολύτιμες ιατρικές του γνώσεις. Η προσφορά του στον συνάνθρωπο ήταν θεμελιώδης αρχή και αξία της ζωής του.

Ήταν ένας πραγματικός υπηρέτης του Ιπποκράτη, ένας βαθιά προοδευτικός άνθρωπος, ένας ευαίσθητος χαρακτήρας που αγαπήθηκε από τους συμπολίτες μας.      

Θέλω να απευθύνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Όλγα, στα παιδιά του Νίκη και Γεράσιμο και στους στενούς συγγενείς του.

Αγαπητέ Ηλία,

Δέξου το πιο ακριβό μας ευχαριστώ για όσα προσέφερες στην πόλη μας και τους πολίτες της.    

Comments are closed.