Κ. Ασκούνης: Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτές τις προτάσεις μας για τις αντικειμενικές αξίες

0
119

Την αποδοχή των προτάσεων για τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας της Δημοτικής Παράταξης «Προοπτική Ζωής» επισημαίνει ο επικεφαλής της και πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.

Ο κ. Ασκούνης ωστόσο επισημαίνει στην ανακοίνωση του ότι η πρόταση για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεν έγινε αποδεκτή από τη Διοίκηση του Δήμου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Κ. Ασκούνη

ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε μεγάλες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων του Δήμου μας, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν σημαντικά οι πολίτες και ιδιαίτερα τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Αυξήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στις δυνατότητες των συμπολιτών μας που αδυνατούν να αντέξουν μία τέτοια φορολόγηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την Πέμπτη, 19/01/23 αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών τη μείωση των αντικειμενικών αξιών για τα ακίνητα του Δήμου, στα επίπεδα που ΙΣΧΥΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 31/12/2021.

Ταυτόχρονα, το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτές τις προτάσεις της Παράταξής μας:

– Για συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου στην Επιτροπή Εκτίμησης Αντικειμενικών Αξιών του Υπουργείου Οικονομικών και 

– Να καταργηθεί στον προσδιορισμό του φόρου, Ο ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΥΨΟΥΝ, που αφορά κυρίως προσφυγικές κατοικίες, μονοκατοικίες και διώροφες κατοικίες, γιατί αυτό συνεπάγεται αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ μεγαλύτερες του 400% !!!

Δυστυχώς, η πρότασή μας για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεν έγινε αποδεκτή από τη Διοίκηση.

Comments are closed.