Κ. Ασκούνης: Το έργο της Παραλίας, δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον κ. Πατούλη

0
389

Με ανακοίνωσηδήλωση του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης αναφερόμενος στην παρέμβαση που έκανε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπου έγινε συζήτηση για την εξέλιξη των έργων στο Φαληρικό Όρμο, καταγγέλει τον Περιφερειάρχη Αττικής για παλαιοκομματική αντίληψη και ότι ο κ. Πατούλης δεν έχει στις προτεραιότητες του το συγκεκριμένο έργο. Ο κ. Ασκούνης καλεί τον Περιφερειάρχη να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση της Β’ φάσης των έργων στο παράκτιο μέτωπο.

Η ανακοίνωση – δήλωση του Κώστα Ασκούνη

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, με παρέμβασή μου, ζήτησα την άμεση δημοπράτηση των έργων της Β’ Φάσης του Παραλιακού Μετώπου.

Ένα έργο το οποίο έπρεπε να είχε δημοπρατηθεί από τον Αύγουστο του 2019, αλλά σύμφωνα με τον κ. Πατούλη δεν προχώρησε λόγω έλλειψης πόρων της Περιφέρειας και ελλείψεων που υπήρχαν στις μελέτες.

Όμως, όπως τόνισα στην παρέμβασή μου, ο κ. Πατούλης έχει εντάξει 253 ΝΕΑ ΕΡΓΑ συνολικού προϋπολογισμού 433,1 εκατ. € !!!! Επομένως, χρήματα υπήρχαν, αλλά όχι για το «Μεγαλύτερο Έργο της Περιφέρειας», το «Εμβληματικό Έργο», «Ένα Έργο Μητροπολιτικού Χαρακτήρα», «Ένα Έργο Πνοής», όπως ο ίδιος τόνισε.

Η λογική του κ. Πατούλη είναι ότι έχουμε 66 Δήμους και θα πρέπει να τους χρηματοδοτήσουμε κι αυτούς για διάφορα έργα και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να δεσμεύσουμε χρήματα για ένα μόνο έργο. Για ένα έργο όμως, που αφορά την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά και που σηματοδοτεί τη στροφή της πρωτεύουσας προς τη θάλασσα.

Δυστυχώς, αυτή είναι μια παλαιοκομματική αντίληψη που δεν αρμόζει σε μία σύγχρονη διοίκηση, στη διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.

Η επίκληση ότι οι μελέτες που παρέδωσε το Υπουργείο στην Περιφέρεια παρουσιάζουν ελλείψεις και δεν μπορεί να προχωρήσει σε δημοπράτηση είναι τουλάχιστον προσχηματική.

Στους 17 μήνες που βρίσκεται στην Περιφέρεια δεν κάλεσε ούτε μία φορά το συνεργαζόμενο Τεχνικό Γραφείο – ένα από τα καλύτερα της χώρας – ώστε να επιλύσει τα όποια προβλήματα υπήρχαν, όπως καταγγέλθηκε στην συνεδρίαση.

Η ευθύνη για την καθυστέρηση του έργου φέρνει τη σφραγίδα του κ. Πατούλη. Η δήλωσή του ότι το έργο της Β’ Φάσης θα δημοπρατηθεί στο τέλος του 2021 μας βρίσκει αντίθετους. 

Είναι προφανές λοιπόν, ότι το έργο της Παραλίας δεν ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για την Περιφέρεια Αττικής.

Όμως, οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων θα συνεχίζουμε, για αρκετά χρόνια ακόμη, να ζούμε με τα βουνά από μπάζα, την αισθητική και περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής μας και την απαξίωση του έργου. 

Αυτό λοιπόν επιβάλλει την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Β’ ΦΑΣΗΣ.

Comments are closed.