Κ. Ασκούνης: Τιμούμε την αυτοθυσία και τον ηρωισμό του Στυλιανού Καλμπουρτζή

0
295

Ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στον αντιστράτηγο συμπολίτη μας και τον ηρωισμό που επέδειξε στη Μάχη της Κύπρου απέναντι στα τουρκικά στρατεύματα καθώς και στις προσπάθειες που έκανε η οικογένεια του για να βρεθούν τα οστά του έτσι ώστε να ταφεί στην Ελλάδα. Ο κ. Ασκούνης συνεχίζοντας την αναφορά του για τον  Ήρωα Αντιστράτηγο Στυλιανό Καλμπουρτζή επεσήμανε:

'

Το προδοτικό πραξικόπημα κατά του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου του 1974 άνοιξε το δρόμο για την εισβολή του Αττίλα και την κατοχή του 37% της Κύπρου.
Σήμερα, η Κύπρος διέρχεται μία κρίσιμη περίοδο όπου ο Τούρκος Πρόεδρος αδιαφορώντας για τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και της Διεθνούς Κοινότητας θέλει να επιβάλλει την ίδρυση δύο Κρατών στο νησί.

Ταυτόχρονα επιχειρεί την «3η εισβολή» με τον εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.  
Τιμούμε την αυτοθυσία του και τον ηρωισμό του. Επαναπροσδιορίζουμε το δικό μας καθήκον ότι με γνώση της ιστορικής αλήθειας και με επίγνωση του χρέους θα συνεχίσουμε ως Έλληνες τη στήριξή μας στον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία και δικαίωση.

Comments are closed.