Κ. Ασκούνης: Σύγχρονα – ασφαλή Νηπιαγωγεία και όχι πρόχειρες λύσεις

0
548

Στις πρόχειρες και εύκολες λύσεις που κατέφυγε η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, για αίθουσες Νηπιαγωγείων σε κοντέινερ που δεν εξασφαλίζουν την ασφαλή παραμονή των μικρών παιδιών σε αυτά, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.

Ο κ. Ασκούνης στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για ασυντήρητους αύλειους χώρους που έγιναν αιτία να τραυματιστεί ένα παιδί νηπιαγωγείου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του κ. Ασκούνη

ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΝΗΠΙΟΥ

Η απώλεια του Αντιδημάρχου Λάζαρου Λασκαρίδη, από υποχώρηση προστατευτικού κιγκλιδώματος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ήρθε να αναδείξει με τον πλέον τραγικό τρόπο τα προβλήματα ασφάλειας των δημοτικών κτηρίων.

Εχθές, είχαμε έναν ακόμη σοβαρό τραυματισμό, αυτή τη φορά ενός μικρού παιδιού στο πρόσωπο, που συνέβη στον αύλειο χώρο του 26ου Νηπιαγωγείου που στεγάζεται στο σχολικό Συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, και το οποίο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «ΠΑΙΔΩΝ». Ευτυχώς, το παιδάκι πήρε εξιτήριο σήμερα.

Αυτός είναι ο τρίτος τραυματισμός που συμβαίνει στο συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο. Οι Νηπιαγωγοί επανειλημμένα, με έγγραφες επισημάνσεις, έχουν απευθυνθεί προς τη Δημοτική Αρχή για τα θέματα ασφάλειας του αύλειου χώρου.       

Δυστυχώς, αυτό είναι το αποτέλεσμα της διοίκησης του κ. Κάρναβου που εδώ και 5χρόνια αντί να κατασκευάσει σύγχρονα και ασφαλή Νηπιαγωγεία για τα νήπια 4-6 ετών, κατέφυγε σε πρόχειρες και εύκολες λύσεις, με την τοποθέτηση ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ αιθουσών σε προαύλεια σχολείων και χώρους ακατάλληλους για Νηπιαγωγεία.

Αλήθεια, τι άλλο θα πρέπει να συμβεί, ώστε επιτέλους ο Δήμαρχος να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της πόλης;

Comments are closed.